Dicomvinos 2010

S’ha fet el saló de vins de la distribuïdora Dicomsa merchant, a l’hotel Majestic a BCN. Es van poder tastar els productes de 23 cellers diferents, conserves i destil·lats.
Clàssics, coneguts i novetats, i entre tots ells, destacaria:
Pricum bodegas Margon, DO Tierra de León, els seus blancs monovarietals de la varietat autòctona Albarín, i el seu espectacular vi dolç, Pricum Aldebarán vendimia tardia 2007, afectat per la botritys cinerea, elaborat amb raïm verdejo. Una alegria de descobriment.
Pago Diana, Riba de Ter, amb el seu vi blanc Las Ninfas 2009, un cupatge de Verdejo i Gewürztraminer, força atractiu.
Edetària. DO Terra Alta, i la seva gamma de vins, que són l’expressió viva del terrer, celler que ha incorporat un director d’enologia nou, i això s’ha notat als vins.
Conservas Adolfo Sádaba, Mendavia, Navarra. Bones conserves, entre de les quals sobresurten els pimientos del piquillo artesanos (cuits amb llenya), espàrrecs blancs molt grossos, i els muslitos de codorniz, que es fonen a la boca…..
En aquest saló, cada any hi ha un stand que em fa particularment gràcia apropar-m’hi, i prendre-hi una copa de champagne. Es tracta d’un champagne amb el que hi tinc una fixació des de fa molts anys, molt abans que jo entrés al món del vi.
L’any 1983, TV3 va començar a emetre una sèrie americana de televisió que va marcar una època i potser fins i tot una generació; Dallas.
En aquesta sèrie, un dels protagonistes era, el temut, manipulador, i maquiavèl·lic Jr. Ewin. Va ser un personatge que em va impactar a la meva adolescència.
Sempre veia, que en Jr, quan obria una ampolla de Champagne (i sempre que n’obria una tenía una dona a prop, i també no gaire lluny, un llit), era una ampolla amb una decoració floral, amb unes flors blanques pintades a mà. Em fascinava. Jo tenia 14 anys i vaig decidir que algun dia també obriria ampolles com aquella, i com ell.
Vaig trigar molts anys a descobrir que aquella ampolla, era una Perrier-Jouët Belle Epoque, el champagne de gama alta de la casa Perrier-Jouët.Sempre que es fa un saló de Dicomsa, abans de marxar, m’apropo al stand de Perrier-Jouët i em prenc una copa de Belle Epoque, com en Jr, i em sento com ell, però amb una diferència, les dones que hi ha al voltant, cap em mira, i tampoc veig cap llit a prop.perrier jouet 1

 

 

 

 

 

Si voleu fer un tast de champagnes, aquí us ho podem arreglar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content