Saló Tanins, la Bodeguilla

la+bodeguilla S’ha fet, com en les darreres edicions a l’hotel Barceló Sants, el Saló Tanins, organitzat per distribucions la bodeguilla. Més d’una vintena de cellers presentant els seus vins i les seves anyades, concretament vàrem poder tastar els vins de: Bodegas y Viñedos Labastida, Taittinger, Ebano, Dominio Dostares, Dominio de Tares, Bodega Casaprimicia, Xímenez-Espinola, Viña Salceda, Remirez de Ganuza, Julian Chivite, Vall de Baldomar, Maius, Adegas Valmiñor, Viñedos de Ithaca, Loxarel, Barbara Forés, Propiedad de Arinzano, Alamos, Catena Zapata, Pago de las Encomiendas.
Entre ells destaco els vins de Bodegas Valmiñor de Rias Baixas, amb els seus blancs Davila, de varietats autòctones com la Loureiro, que atorga diferenciació i personalitat, enfront dels centenars de vins de la regió dominada per la Albariño. S’ha d’agrair, valorar i fer costat a l’esforç d’un celler per recuperar i potenciar aquestes varietats, no tan comercials ni tan rendibles, però realment molt interessants per la gent que estima el vi.
Els vins de Pago de las Encomiendas, a Extremadura, varen sorprendre per la seva finor, taní polit, facilitat de boca, i una elegància que no és la tònica dels vins de la zona.
Interessants també els vins de Dominio Dostares, que aposten per vins fets 100% amb la varietat Prieto Picudo, on treballem amb extraccions suaus i obtenint delicats vins.
Viñedos de Ithaca, amb Joseph Puig al davant, un dels grans personatges del món del vi, que m’ha vaticinat el final de l’era Parker (Robert). “a la costa Est, ja ningú li fa cas: està acabat”. Segons ell, en quatre anys Parker serà història. Espero que tingui raó.
També em va dir que les botes de 225 litres, tendeixen a desaparèixer i seran substituïdes per les de 400 o 500 litres.
Veurem, veurem que passa.

Si voleu fer un tast de vins, aquí us ho podem arreglar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content