Fòrum gastronòmic 2011

Aquesta setmana s’ha fet a Girona el fòrum gastronòmic, que en les seves primeres edicions s’havia fet a Vic. És un esdeveniment dedicat a la gastronomia catalana, amb cuiners,productors, elaboradors, etc.
En la meva visita al fòrum, entre els vins que he tastat destacaria els següents:
 
s%25C3%25A0tirs+2010

Del celler Arché Pagès, petit celler situat a Capmany, dins la DO Empordà, el seu vi Sàtirs Blanc 2010, elaborat amb mescla de verema tardana i verema primerenca, oferint un vi amb un nas madur (albercoc, fruita blanca madura dolça) i una boca amplia, untuosa, i amb l’acidesa natural de la verema primerenca. Interessant.mania+verdejo

 
 
 
 

De Bodegas Felix Lorenzo Cachazo, situada a la DO Rueda, el vi Mania, elaborat amb Verdejo 100%, fet amb una selecció d’una vinya vella, situada en una finca a la part més alta de la DO, i en un terreny molt pedregós. En nas es mostra com un vi típic monovarietal de Verdejo, però amb uns records minerals molt marcats, imprimint el seu caràcter de terrer, que és el que buscaven la nova generació que està al capdavant del celler.

 
castillo+de+canena
Una troballa molt interessant ha estat un estoig de tres ampolles d’oli d’oliva verge extra, amb una ampolla de la collita d’octubre, una de novembre i una de desembre 2010, o sigui, principi, mitjans i finals de la campanya de recollida de les olives. Aquest oli verge extra ha estat elaborat amb la varietat Arbequino, que fan la gent de Castillo de Canena, de Jaen.
Aquest estoig ens permet veure com canvia la gamma aromàtica i gustativa de l’oli en relació al seu grau de maduresa, tons verdosos i herbacis al principi de la campanya, i tons daurats i dolços al final de la collita. Un bon i diferent regal.
Si voleu aprendre’n més, aquí us ho podem arreglar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content