16ª Fira del vi, 29 abril al 2 de Maig

Arribem divendres a la tarda a Falset, a la fira del vi. A les 19h Jordi Melendo fa la presentació del seu llibre Un sueño en la Champagne, i seguidament es fa el tast de vins blancs de la comarca del Priorat i vins blancs del món.
closa+batllet+escanyavelles

 

rar+2008

Sempre he pensat que el Priorat no és zona per fer vins blancs ( Montsant una mica) però d’entre tots els vins blancs de la comarca tastats, destaco el vi de Closa Batllet, elaborat amb la varietat Escanyavelles, i el vi Rar 2008 del celler Ruby Vintage, elaborat amb Garnatxa blanca i Chenin.

Després de sopar, fem cap al Celler Capçanes on organitzen La nit de les Garnatxes, on es poden tastar garnatxes de diferents terrers, de panal, llicorella, argila i calissa, per poder copsar la impremta del sòl en el vi resultant. I cada vi estava maridat amb una tapa. El vi que a mi més em va agradar va ser el provinent del terrer de llicorella, oferint un vi més estructurat, de més volum i complexitat.
També es podien tastar vins dolços, i en una sala contigua, els vins d’un celler convidat, en aquesta ocasió era Vilaviniteca amb algunes de les seves distribucions.
Em va agradar molt la festa, l’organització, la gent, l’entorn, el glamour, els amics, els coneguts, la gent del vi, gent de la terra,(menys dos ossos passats), la companyonia, l’assistència, un èxit total i una activitat absolutament recomanable per als visitants de la fira.
Acabat el tast, cap a un local on tocava un grup, The Cucos, que versionava a Rains again the machine i grups de l’estil. Ambient jove i cerveser. Cap a casa.
 
lo+mon+2008%252C+trossos+del+prioratDissabte inauguració a les 11 de la fira de falset, on diferents cellers presenten el seu vi perquè els visitants el puguin tastar. Interessant el vi del celler Trossos del Priorat, amb el vi Lo mon 2008. Un vi contundent, musculat però fresc i elegant.
Dinem arròs de muntanya, al dinar popular de l’ermita de les pinyeres, al Masroig. Sobretaula amb vells viticultors de la zona: una autèntica immersió de sapiència popular.
A la tarda assistim al Vi de Nit, que s’organitza als Jardins de Mas Figueres, on cellers convidats presenten els seus vins, acompanyats amb jazz en viu.
D’aquí destaco del celler Orto vins, dins de la col·lecció singularitats, el vi monovarietal de Samsó, per la seva elegant estructura.
els+pins+vers%252C+Montse+NadalI el vi Els Pins Vers 2008, fet per l’enòloga Montse Nadal, un vi d’una fragància fresca i balsàmica, que fa que sobresurti de la resta de vins de la zona. Nosaltres acabem aquí.
 
La fira del vi de Falset, interessant i important fira de vins, una festa de vi, amb un munt d’activitats per a tots els gustos i horaris, tant per a professionals com per aficionats, i que ningú s’hauria de perdre.
 
Xavier Bassa ofereix tastos a domicili i a la seva masia de Can Tomàs.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content