Els nous Penedes

S’ha fet a Barcelona la presentació dels nous Penedès, on 34 cellers han presentat prop de 200 vins per a tastar, entre blancs, negres i rosats. Hi ha una tendència en vins elaborats amb varietats autòctones, però continuem amb la mania del 5% (o sigui, afegir als vins blancs un 5% de Muscat per a fer-lo, segons ells, més comercial), que el que fa és emmascarar la personalitat del vi amb aroma a moscatell. De fet, sempre m’ha resultat molt difícil explicar a un estranger la identitat del Penedès, una DO amb 16 varietats autoritzades:

 
Varietats Negres: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Merlot, Garnatxa, Samsó, Ull de llebre.
Varietats Blanques: Chardonnay, Gewürstraminer, Riesling, Macabeu, Malvasia de Sitges, Moscatell d’Alexandria, Parellada, Xarel·lo.
 
Amb tantes varietats, entre la volubilitat de vins i la dispersió d’estils, se’m fa difícil trobar una línia identificativa d’identitat, llevat que anem a buscar monovarietals de vins blancs de varietats autòctones, i en negres algun Ull de llebre i Cabernet Sauvignon.
Diuen els castellans, però, que en la variedad, está el gusto.
No ho sé.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content