Parxet, esmorzar de forquilla

De la mà del seu distribuïdor, Vilaviniteca, hem pogut assistir a uns dels esmorzars de forquilla fets al celler Parxet, a Santa Maria de Martorelles, convocant botiguers de vi i gent de la restauració.
Esmorzar amb paté de tomàquet confitat, paté suau de formatge, arengada amb raïm, pa rústic amb tomàquet de pagès, excel·lent carxofa confitada fregida, faves i pèsols de Llavaneres, conill de segar i un espectacular pastís de formatge amb melmelada de cireres.
 
Vins
Comencem amb un Titiana Brut Nature Vintage 2008, un Chardonnay 100% de bona acidesa, de bombolla ben integrada i elegant. Continuem amb un Titiana Pinot Noir Brut rosé 2007, seguint els paràmetres de l’anterior, però amb la complexitat d’un raïm més vinós. Comencem amb els blancs amb el Bruberry blanc 2010, DO Montsant, i continuem l’àpat sense moure’ns d’aquesta DO. El Santbru blanc 2009, fet amb garnatxa blanca i garnatxa gris, cupatge fet amb un terç del vi en botes de fusta francesa de 500 litres, i la resta en inox i formigó, donant lloc a un vi més estructurat, més greixós, per la utilització de la tècnica del batonnage. Pel que fa als vins negres, comencem amb un Bruberry 2009 sense fusta, elaborat amb garnatxa, shiraz i Samsó, un vi jove, de frescor certa, amb lleugers records de maceració carbònica. 
Brunus 2008, elaborat amb Samsó, garnatxa i Shiraz, deu mesos en botes de roure francés i americà de diferents capacitats, un vi elegant de taní polit i lleuger.
Santbru 2009, elaborat amb Samsó, garnatxa i Shiraz, un vi amb més estructura i potència encara per dominar.
Santbru carinyenes velles 2007, elaborat amb Samsó de vinyes velles, Shiraz i garnatxa, setze mesos en fusta francesa de diferents capacitats. Un vi més complex, mineral, especiat, que imposa més reflexió.
Acabem amb un Parxet Cuveé dessert dolç, un cava per postres, de 50g de sucre per litre, però aquesta dolçor queda amagada per la seva acidesa en boca, que fa que la seva dolçor sigui molt lleugera i agradable.
En resum, un molt bon matí.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content