Vijazz 2011

Jornada per a sommeliers de la Caixa Penedès Vijazz dins dels actes del Vijazz 2011 a Vilafranca del Penedès.  Un saló, a l’antic cinema del poble, amb un centenar de vins de diferents cellers del Penedès, on d’entre els vins que vaig tastar, en destaco els següents:
Del celler Castellroig, el  Xarel·lo 2010, el Manuela de Naveran Chardonnay 2010, els vins de Finca Valdosera, tant blancs com negres, marquen una diferència, i els sempre elegants i madurs caves d’Oriol Rossell, on han fet un canvi radical al disseny de les seves etiquetes.
La decepció del saló, va ser per a mi, descobrir que al vi blanc Finca els camps del celler Jané Ventura, un vi elaborat amb macabeu, ara, hi han afegit la varietat muscat, destrossant completament la seva personalitat i el record que en tenia, i fent un altre vi, i que res té a veure amb el vi que tradicionalment feien: una llàstima. Un altre vi que s’ha venut a la tendència del 10%, o sigui, la dels vins que afegeixen un 10% de Muscat al seu cupatge, que és una moda que es va imposant al mercat.    
Seguidament, es feu un tast magistral dirigit pel sommelier César Canovas, on va mostrar una selecció de vins del Penedès, especials per ell, i els va maridar amb una escollida peça musical de jazz.
Els vins escollits van ser quatre blancs i quatre negres.
 
Colet Navazos 2007 Xarel·lo.
Recaredo can credo 2009 Xarel·lo.
Can Ràfols Xarel·lo Pairal 2007.
Nun, vinya dels Taus 2009 Xarel·lo.
Jean Leon 1994 Cabernet Sauvignon.
Jané Ventura finca els camps 2005, ull de llebre.
Pardas Collita Roja 2008 Sumoll + Marselan.
Heretat Montrubi, dolç sumoll pasificat 2008.
 
Colet+Navazosnun vinya dels taus
Tots ells molt interessants i sorprenents, i els que més em van agradar va ser el Colet Navazos 2007 Xarel·lo, un cava on al licor d’expedició hi han posat amontillado, aconseguint un nas que et transporta a les oxidacions de Jerez.
El Nun, vinya dels Taus 2009 Xarel·lo, un vi ample, voluminós, greixós, molt interessant.
jean+leon+1994
Jean Leon 1994 Cabernet Sauvignon, un vi encara viu per veure la longevitat dels cabernets del Penedès.  
 
advent+sumoll
El vi d’Heretat Montrubi, un vi dolç elaborat amb la varietat sumoll que ha estat pasificat.
 
 
 
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content