Tast a cegues de Riojas

Hem realitzat un tast a cegues d’alguns dels millors vins de la zona de la Rioja. Es van fer dues tandes, de 8 vins cadascuna.
 
En la primera tanda es varen tastar
tast+riojas+1
 
Allende 2005, Finca Allende.
Predicador 2007, Bodega Contador.
Sierra Cantabria cuveé 2007, Sierra Cantabria
Fincas de Ganuza 2005, Bodegas Ramirez de Ganuza.
Pujanza 2008, Bodegas Pujanza.
Sela 2009, Bodegas Roda.
Pujanza 2007, Bodegas Pujanza.
Viñas de Gain 2008, Artadi.
Un cop tastats i puntuats els vins, varen procedir a destapar-los. De la primera tanda, el vi que pitjor vaig puntuar va ser el nº 5 que corresponia al Allende 2005, un vi sobremadurat, amb evidents signes de brez (brettanomyces), un alcohol molt marcat, i amb una boca molt prima, va resultar ser el vi pitjor valorat per tots. El que vaig puntuar millor del tast, va ser la mostra nº6, que corresponia al vi Viñas de Gain 2008, un vi floral, fresc, amb una bona fusta marcada, taní present i de bona acidesa. El seguia molt de prop amb bona nota, el pujanza 2008, un vi estructurat i elegant.
A la segona tanda es van tastar
tast+riojas+2
 
La cueva del Contador 2007, Bodega Contador.
Hiru 3 racimos 2005, Bodega Luis Cañas.
Trasnocho 2006, Bodegas Remírez de Ganuza.
Roda I 2006, Bodegas Roda.
Viña el Pisón 2007, Artadi.
Finca la nieta 2008, Viñedos de Paganos.
Aro 2005, Bodegas Muga.
Pujanza Norte 2007, Bodegas Pujanza.
El vi que pitjor vaig valorar va ser la mostra nº3, que corresponia al Viña el Pisón 2007, per una olor que en un principi em va semblar TCA, el vaig descartar per defecte. He de reconèixer que al cap d’una hora el vi estava molt més expressiu i s’acostava a les expectatives del seu preu.
El que més em va agradar del tast, va ser la mostra nº8, que corresponia al vi Finca la nieta 2008, amb una fruita molt marcada, viu, amb un perfil molt jove, i una fusta molt ben escollida. Llaminer, i profund. Al darrere li venia el Aro 2005. Les anyades varen ser les vinculants, o sigui, les que es poden trobar ara al mercat, perquè hi ha cellers que les treuen més tard.
vols organitzar un tast de vins a cegues? Aquí t’ho podem fer.
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content