Jamon, jamon Marilyn

charcuteria+lled%25C3%25B3+monfort
Fotografia de l’aparador de la Charcuteria Lledó Monfort de Palma de Mallorca. Marilyn Jamona.
El 23 de març del 2007, 29 treballadors de la plantilla de l’empresa Joselito, de Guijuelo (Salamanca), varen ser agraciats amb 41 milions d’euros, del sorteig de l’Euro millones. Això és 235 milions de pessetes (perquè jo continuo comptant en pessetes) per cap. El que va succeir, a ningú el va sorprendre a la zona: la plantilla va deixar l’empresa, i l’empresa es va quedar sense plantilla, perdent amb això als seus millors professionals. Atès que un pernil de Joselito té uns tres anys de maduració, els pernils que van sortir al mercat el 2010 i el 2011, ja corresponien als manufacturats per la nova plantilla de l’empresa. Asseguren els entesos que el pernil Joselito actual, ja no és el mateix d’abans, a més que hi va haver una partida amb un defecte d’elaboració, concretament en el procés del sangrado (el Sagnat o escorregut del pernil es realitza amb pressió manual, seguint l’artèria femoral i safena. Amb això es pretén eliminar les restes de sang que crearien un pH neutre i afavoririen el creixement de microorganismes, alterant la peça durant el processat) que es tradueix en el fet que les peces desprenen una olor desagradable en tallar el pernil. També trobem grans partides de pernils Joselito en grans magatzems majoristes, d’un any menys de curació del que és habitual, i de qualitat diferent de la que ens tenia acostumats aquesta casa. Temps difícils per a tothom.

Sembla però, que l’empresa Pernilera a tenir en compte ja, i en el futur, són els productes de Jamones Lazo, productes ibèrics de gla absolutament magnífics.

Si vols aprendre més sobre el pernil o organitzar un tast de pernils, aquí som.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content