Jay Miller i la polèmica

Jay+Miller+i+Pancho+Campo
Jay Miller (psicòleg clínic infantil) el tastador de la coneguda publicació The Wine Advocate, propietat de Robert Parker, ha cessat el 4 de desembre en aquesta funció. Jay Miller era el responsable de tastar els vins espanyols des de 2007, i va ser el crític de TWA que per primera vegada va concedir els llegendaris 100 punts a vins espanyols: Parker mai ho va fer.
 
La polèmica es va iniciar quan van sortir a la llum correus electrònics intercanviats entre l’organisme de coordinació del vi a Múrcia, cellers d’aquesta província, i entre l’empresa de Pancho Campo i la Denominació d’Origen Madrid, amb el tema del preu cobrat per una visita de Pancho Campo i Jay Miller. En aquests correus es parlava de xifres entre 20.000 i 40.000 euros.
També en la seva visita a Catalunya, va sorgir una polèmica referent a altes factures en restaurants i sobre qui les havia pagat. De fet, sempre hi ha hagut dubtes en la gestió de Pancho Campo en tot el que organitza.
Jay Miller s’ha acomiadat en el fòrum del lloc de Parker a internet, eRobertParker.com:
Alguns poden creure que la meva dimissió és en resposta als meus crítics. Res podria estar més allunyat de la veritat. M’he sentit constret a l’hora de respondre mentre era un empleat de ‘The Wine Advocate’. Encara que l’empresa ha defensat la meva actuació, justificadament ha arribat l’hora de què parli jo per mi mateix. S’ha de veure encara sota quin format ho faré (…) Deixo TWA amb la consciència neta. Mai he acceptat (ni sol·licitat) diners per visitar regions vinícoles ni cellers”.
El lloc de Jay Miller serà ocupat per Neal Martin, qui el 2006 va escriure que no entenia els vins espanyols ni li interessaven. També es farà càrrec de Xile i Argentina.
Es desconeix si l’empresa de Pancho Campo, continuarà ocupant-se d’organitzar les visites de TWA a Espanya.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content