Tast de la setmana

Aquesta setmana hem tastat els següents vins:
01+IMG 7476+cata+semana
 
De la DO Bierzo tastem el Mencia Luna Beberide 2009 i el Tenoira 2009, dos vins joves de mencia, mostrant una fruita vermella fresca i un taní viu.
Tastem el Señorio de Mogrovejo tinto roble, elaborat amb la varietat Prieto picudo, a la DO Tierra de León. Tastem el Sinforiano 2006, un tempranillo de la DO Cigales, i l’Abadengo 2008, Vi de la Terra de Arribes, amb la particularitat que ha estat elaborat amb la varietat autòctona Juan Garcia. Com a curiositat tastem un Candidus, Vi de la Terra de León, un vi semi dolç de verdejo, sense massa interès.
IMG 7466+tast+a+domicili
Tastem els caves Berdié Rupestre, Berdié nature, on hem trobat uns caves amb signes de falta de maduresa, un pel agressius en boca, amb una verdor. Pel que fa al Clos lentiscus blanc de blancs, trobem un cava amb més amplitud, amb més volum i estructura en boca. El Vinya escuder rosat, senzill, sense pena ni glòria, i la sorpresa va ser el Rosa de Argentina, malbec, Mendoza, Argentina. Un escumós d’Argentina, amb una bona boca i una madures i frescor molt agradables.

El gran vi del tast va ser el Ximenez-Spínola Exceptional Harvest 2010. És la primera anyada d’un vi del qual se n’han fet 3972 ampolles. El vi és un vi blanc de Pedro Ximénez, procedent d’una verema tardana, el most es macera amb les pells, es fermenta en tines d’acer inoxidable i després fa una criança de 4 mesos amb les seves mares, en botes d’oloroso de 500 litres, i emprant la tècnica del battonage.

El resultat és un vi inclassificable, sorprenent, complex, expressiu, interesantíssim i gairebé ratllant l’extraordinari. Em va agradar molt, pel seu nas riquíssim d’aromes, i per la seva boca sorprenent. Això sí: no tinc ni idea d’amb què maridar aquest rar vi. Simplement, se m’acut com a vi d’aperitiu o de copa de sobretaula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content