Chapoutier Vin de paille 1997

 
vin+de+paille+1997+chapoutier+1
L’origen del vin de paille el trobem a la zona vinícola d’Hermitage. Chapoutier, va recuperar aquesta tradició l’any 1990.
 
Aquest vi de palla, està elaborat amb la varietat Marsanne.
La tècnica utilitzada és la del passerillage, que consisteix a deixar els gotims de raïm veremats sobre un llit de palla, durant dos mesos. D’aquesta manera el raïm es va deshidratant, transformant-se en panses, perdent aigua i augmentant així la seva concentració de sucres. Finalment, es premsen els raïms i es fermenta el most. El most obtingut té un mínim de 360 grams de sucre per litre, obtenint un vi amb una graduació de 15° i un sucre residual de poc més de 100 g/l.
La fermentació i criança es fa en botes de roure, i després d’una criança de vint-i-quatre mesos, s’embotella. S’estima que la seva conservació pot superar els cinquanta anys.
Vàrem tastar una ampolla del 1997. Era un vi de color or, net i brillant, amb un nas net, complexa, dens, records de fruita dolça, mels, un fons d’hidrocarburs, que a mesura que s’anava obrint, es mostrava més expressiu i agradable. Un vi llarg, d’acidesa viva i amb un potencial de guarda llarg. Un gran vi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content