Centopassi, els vins de la mafia

Arriben a Espanya els vins de la Cooperativa Centopassi produïts a Sicília en uns terrenys confiscats a la màfia. Aquests vins biològics procedeixen de vinyes autòctones cultivades a la província de Palerm en sòls que arriben als 600 metres d’altitud.
centopassi
Els vins arriben al mercat elaborats amb les varietats Nero d’Avola, Shiraz, Catarratto i Grillo.
Centopassi, han aconseguit col•locar els seus vins entre les cinc millors produccions mundials en la categoria Innovator of the Year en els Wine Awards 2010 de Wine Enthusiast.
El nom Centopassi (cent passos) és el títol d’una pel•lícula dirigida per Marco Tullio Giordana que narra la història real d’un periodista sicilià, Peppino Impastato, assassinat per la màfia el 1978. Els cent passos eren la distància que separava la casa de Impastato i la del capo mafiós que va ordenar el seu assassinat, Tano Badalamenti.
 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content