Es busquen noms per a noves varietats de raïm

nomsnousraim
Els científics de la Universitat nord-americana de Cornell (Ithaca, NY) estan demanant als amants del vi de tot el món que aportin propostes de noms creatius per dues noves varietats de raïm que veuran la llum pròximament, com a part del seu programa de cultiu previst per al 2013.
Les dues últimes varietats de raïm desenvolupades pel professor Bruce Reisch, del Departament d’Horticultura d’aquest centre docent, inclouen un raïm blanc resistent al fred i una innovadora varietat de raïm orgànic de color vermell fosc.
La primera té unes qualitats aromàtiques cítriques i la segona conté uns atractius tocs de nabiu. No obstant això, els seus actuals noms científics NY76.0844.24 i NY95.0301.01 resulten molt poc suggerents de cara al públic.
De manera que el professor Reisch ha pensat que la realització d’un concurs entre tots els amants del vi que es considerin prou creatius per a batejar un raïm, podria ser una bona solució al seu problema.
El Briefing
Però abans d’enviar un possible nom a aquesta Universitat, s’han de tenir en compte algunes precisions: així com hi ha una ciència per desenvolupar un gran raïm, puntualitza Reisch, hi ha molt a considerar a l’hora de donar-li un nom. No només ha de ser únic (hi ha altres 7.000 varietats de raïm) sinó que també ha de ser comercialitzable, raonablement fàcil de pronunciar i contenir connotacions positives.
El seu creador considera que l’ideal seria un nom amb ‘so’ estranger (des del punt de vista nord-americà) o similar als de varietats ja àmpliament establertes, una combinació que va funcionar molt bé en el cas del raïm ‘Noiret’, una varietat que es va desenvolupar en el programa de cultiu de 2006.
Fins ara, la sol·licitud de la Universitat de Cornell sembla haver tingut els seus fruits. El professor Reisch ha rebut ja més de 100 propostes procedents de tot el món, incloent-hi llocs com Austràlia o Escandinàvia.
Si creieu tenir cap bona proposta, serà ben acceptada en aquesta direcció: bruce.reisch@cornell.edu.
Font. diario de gastronomia
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content