Cap de setmana d’amics del vi

tast+de+vins+a+domicili+600
De tant en tant fem una trobada d’amics del vi i aquest cap de setmana, n’ha tocat un. Bons vins acompanyats amb productes de la zona, carns, horta, formatges, i dolços.
Comencem amb un champagne un Louis Roereder Brut premier, Reims (France).
Aquest champagne esta fet de Pinot Noir, Chardonnay i Pinot Meunier, i en boca trobem un escumós de bombolla integrada, fina, de bona acidesa i d’elegant recorregut i record.
El següent vi va ser un vi de Clos de la Coulée de Serrant, 1994, AOC Coulée de Serrant, de Nicolas Joly, (  Savennières – France). Un blanc del 1994, elaborat amb la varietat  Chenin. Nicolas Joly, és un dels pares de l’agricultura biodinàmica, i aquest, un dels seus vins mítics. Trobem un vi expressiu en nas, complex, notes d’hidrocarburs, mels, flor seca, fruita blanca madura, fruita confitada, i en boca un vi amb una bona acidesa, viu encara, untuós, amb volum, i de llarga persistència. Espectacular. 
Vega sicilia 1991, unico, DO Ribera del Duero, (Espanya).
Poques coses a dir d’aquest gran vi, sense cap mena de dubte, dins dels tres millors vins que es fan a Espanya. Nas extremadament delicat i fragant, i boca suau, llarga. Un vi que a mesura que s’oxigena va mostrant més i més, registres. Un plaer total. Un gran vi, i ha estat l’alegria de la jornada.
Clos Erasmus 1998, DOCa Priorat. (Catalunya)
per contra, aquest va ha estat la decepció del dia. Hem trobat un vi molt madur, caigut i oxidat. Un vi de la primera època de la revolució del Priorat, amb una vinificació i cupatge, que s’ha anat modificant en les collites posteriors, ja que el seu potencial de guarda, no era l’anunciat.
En fi, una bona jornada de vi. A repetir.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content