Lusitano distribució, vins de Portugal

lusitano+distribucions
L’empresa Lusitano distribució, ha fet a Barcelona una presentació de vins Portuguesos, a l’espai de la fàbrica Moritz de Barcelona.
En aquesta presentació van venir 8 elaboradors a presentar els seus vins
 
Muros de Melgaço, 2010 Vinho Verde DOC de Anselmo Mendes, fet amb la varietat Alvarinho, un representant dels vinho verde, fresc i aromàtic, allunyat del perfil de albariño que coneixem de Galicia, amb un perfil més exòtic-tropical.
Vinha Formal Branco, 2008 BAIRRADA DOC, de Luis Pato, fet amb la varietat bical. Un vi més evolucionat, més madur, amb bona acidesa i un alcohol més present.
El primer vi negre va ser el Abandonado tinto, 2008, DOURO DOC de Alves de Sousa, fet de Tinta Amárela, Touriga Franca i Touriga Nacional i altres varietats sense especificar. Un vi, al meu entendre, absolutament espectacular: mineral, balsàmics molt marcats (mentol, eucaliptus), tinta xina, amb una boca amplia i persistent. El millor vi del tast.
Quinta da Vegia reserva 2005, DAO DOC, de Casa de Cello, fet amb touriga nacional, tinta roriz. Un ve més madur, de tall més clàssic, unes fustes velles més presents, però amb complexitat.
Ramisco de Colares , 2009, COLARES DOC, de Monte Cascas, fet amb la varietat  Ramisco. Varietat considerada de les més velles del continent, perquè a l’estar en terrenys sorrencs, no va poder ser atacat per la fil·loxera. La producció d’aquest vi és minúscula, 800 ampolles. És un vi de color molt lleu, amb poca coloració, rosat tel de ceba, fresc en nas, i amb una acidesa molt alta, la qual cosa li permet potencials de guarda llargs. Interessant.    
Dona Maria tinto reserva 2005, ALENTEJO DOC, de Julio Bastos, fet amb Alicante bouschet, Petit verdor i syrah. És un vi que es va mostrar tancat, amb un nas madur, de fruita vermella madura, i també amb una acidesa alta, que el feia molt fresc en boca.
Malmsey 20 anos, H&H, MADEIRA DOC, fet amb malmsey 100%, amb un nas dens, fruits dolços dessecats, panses fiques, prunes, fruita negra, record de conserva d’anxoves, amb una boca llarga, ampla, però amb un alcohol marcat, al que crec que li faltava integració.  
Bacalhôa Moscatel Roxo 2001, moscatel de Sétubal (SETUBAL DOC), del celler  Bacalhôa, fet amb la varietat moscatel roxo. Per a mi va ser la segona sorpresa de la vetllada. Anyada 2001, es va mostrar molt fresc, flor de taronger, pell de taronja, flors blanques, dens i perfumat. Boca voluminosa, fresc per la seva bona acidesa i terriblement agradable. Una delícia de vi.
Va ser un tast interessant, o vàrem tastar vins i varietats desconegudes, amb l’assistència dels elaboradors dels vins, que van venir expressament per aquesta presentació, cosa molt d’agrair en aquests temps. Tots aquests vins els podreu trobar a olusitano, al carrer Castanys 23, de Barcelona, on podreu trobar vins, pastissos i productes tradicionals de Portugal.
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content