Brindar amb cervesa

brindar+con+cerveza,+tast+de+cervesa+a+domicili,+vigood

Aquest Cap d’Any, dues cadenes de televisió, Antena 3 i la Sexta (canals del grup Planeta) han substituït el tradicional brindis amb cava, per un brindis amb cervesa, concretament cerveza estrella de Galícia.

Això sembla que ha generat un malestar en el sector del vi i del cava. I queixes.
Simplement, el que ha succeït és que el mercat, és això: un mercat, i per tant subjecte a preu, i si algú paga, mana.
Fa anys que el sector del vi està perdent mercat, vendes i diners. Fa trenta anys, a la península es consumien 70 litres de vi per persona i any. Ara es consumeixen menys de 17 litres per persona i any. Si és cert, que últimament això s’ha vist agreujat per la situació econòmica que estem travessant, el carnet per punts i la llei antitabac, però, fa anys que la tendència de consum s’ha traslladat a la indústria cervesera i a les begudes carbonatades (refrescos de cola, taronja, llimona, etc.).
Això és fruit de fortes campanyes publicitàries, i sobretot de connectar amb el públic jove, que indefectiblement serà el consumidor de demà. 
Què és el que ha de fer el sector del vi? Doncs no els queda més remei que posar-se les piles (tal com ha fet amb bon criteri Juve y Camps patrocinant les campanades de TV3), ja que, les tradicions, són tradicions, però la població  ràpidament les canvia influïts per les campanyes de publicitat, i si no, mireu el que ha passat amb l’absurda tendència al Papa Noel i la lamentable festa de Halloween. El consumidor és de memòria dèbil. I mal·leable.

Si voleu fer un tast de cerveses, aquí us ho podem organitzar.

 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content