Quaderns del vi Català

quaderns+del+vi+catal%C3%A0
VADEVI.cat i Vintaix llancen conjuntament els Quaderns del Vi Català, una iniciativa que pretén facilitar l’accés al tast i al coneixement dels millors vins catalans d’una forma fàcil i econòmica.
L’acció es basa en una nova tecnologia que permet envasar els vins en “tubs” de 60 cl. conservant les característiques originals dels vins embotellats.
Els Quaderns del Vi Català tindran una periodicitat mensual i cada capítol constarà de tres “tubs” de vins diferents i representatius de diversos aspectes divulgatius sobre els vins catalans.
Paralelament a l’estoig amb els tres tastos de vi, que es podran comprar online per només 14,90 euros (IVA i despeses d’enviament a domicili inclosos), VADEVI.cat publicarà els textos que es podran descarregar gratuïtament i estaran a l’abast de tothom.
Els textos estan escrits per Joan Nebot, director de VADEVI.cat i cada capítol es tractaran diversos aspectes sobre la història, les tendències, i les característiques dels vins catalans, així com un recorregut per les 11 denominacions d’origen catalanes, a més a més de textos divulgatius genèrics sobre la cultura del vi.
En el primer capítol dels Quaderns del Vi Català es fa un viatge en el temps pels 2.700 anys d’història dels nostres vins, la introducció pels fenicis de la vinya als territoris de l’actual Catalunya; la crisi de la fil·loxera seguida de la “cavització” de gran part de la Catalunya vitivinícola; la posterior introducció i expansió del conreu de varietats de raïm franceses, i el salt qualitatiu dels vins del nostre país, que ja han assolit el nivell dels millors del món.
Els vins que serviran per il·lustrar aquest recorregut al llarg del temps, i les possibilitats d’algunes de les varietats de raïm autòctones, seran el Xarel·lo Pardas 2009 (DO Penedès), el Trepat 2011 de Josep Foraster (DO Conca de Barberà) i el Furvus 2009 de Vinyes Domenech (DO Montsant), elaborat bàsicament amb garnatxa negra.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content