Paolo Basso, meilleur sommelier du monde 2013

Paolo+Basso+meilleur+sommelier+du+monde+2013
Paolo Basso, ha guanyat avui el campionat de millor sommelier del món, celebrat a Tokio.
La  14ª A.S.I. Concurs del Millor Sommelier del Món va començar el 27 de març i va reunir a 54 candidats per a les proves teòriques i pràctiques durant tot el dia.
S’hi havien inscrit 58 candidats, però el candidat vietnamita no va poder arribar al Japó, a causa de problemes administratius, i els sommeliers de Croàcia, Colòmbia, Perú i Bulgària, tampoc van arribar.
Les proves eren:
·         Degustació de 2 vins, un de blanc, un de negre.
·         Identificació dels 3 licors
·         Qüestionari sobre viticultura, enologia, varietats de raïm, vinyes, vins, licors i altres begudes de tot el món, el treball d’un sommelier …
Durant la tarda, van haver d’enfrontar a una situació difícil per a la prova pràctica:
Decantació (aireig) un vi blanc en 3 minuts
El vi a vessar en un decantador i ordenada pel client era un vi d’Alsàcia, un 2008 Riesling Grand Cru d’Albert Boxler.
En dues glaçoneres es trobaven 2 vins diferents, ampolles de 2008 Riesling Grand Cru Sommerberg d’Albert Boxler, i en l’altre, ampolles de 2008 Marca Riesling Grand Cru d’Albert Boxler
El propòsit d’aquesta prova era demostrar la destresa i la professionalitat dels candidats. Una situació complicada encara més difícil a causa de la tensió en aquest tipus de competicions.
Escollits els 12 semifinalistes, el dijous van haver d’asseure’s de nou per a realitzar un qüestionari i una degustació oral.
Els finalistes eren:
Aristide Spies, Bèlgica, Eric Zwiebel, Regne Unit, Véronique Rivest, Canadà, Julia Scavo, Romania, Paolo Basso, Suissa, Francesco Azzarone, Noruega, Franck Moreau, Austràlia, Maria Pau Levinson Huarte, Argentina, David Biraud, França, Fabio Masi, Itàlia,
El Tast, servei, joc de plats i vins es van dur a terme davant d’uns 500 espectadors a la sala de banquets de l’Hotel Grand Prince Akasaka, a Tòquio.
Avui divendres, s’han donat a conèixer els tres finalistes.
Aristide Spies, Bèlgica.
Véronique Rivest, Canadà. 
Paolo Basso, 2010, Suissa.
I d’entre ells, el que a dut a terme les millors proves, ha estat Paolo Basso, i ha resultat guanyador del millor sommelier du monde 2013.
Paolo Basso va ser subcampió del món en les edicions dels anys 2000, 2007 i  2010, aconseguint finalment aquest any, el seu propòsit.
nosaltres no som campions del món, però fem tastos per a tots els gustos. 
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content