Tast d’Amics: “Carinyenes i Garnatxes”

Hem pogut assistir a un tast d’una colla de petits productors de vins del Priorat i del Montsant. Aquests productors s’han associat per a comercialitzar els seus vins de manera conjunta, estalviant així, costos de comercialització.
El primer vi a tastar va ser el vi Anexe 2012 “Vinyes Velles de Samsó”, del Celler Cedó Anguera, que és la primera anyada d’aquest vi jove de vinyes de 70 anys procedent de La Serra d’Almos, amb una producció de 1.300 ampolles. Es tracta d’un vi fresc, jove, directe, de fruita marcada. A la contra etiqueta figura el segell de 100 Samsó, creat pel mateix consell regulador del Montsant. La varietat coneguda com a carinyena, la carinyena de tota la vida, des de fa un temps, si es vol indicar aquesta varietat a l’etiqueta, s’ha d’utilitzar el nom de Samsó, per imperatiu legal, ja que, la denominació d’origen Cariñena (Aragó) va recórrer judicialment l’ús d’aquesta terminologia, i sols la poden usar els vins produïts en la seva regió.  
samso+100%25
El següent vi fou el Gènesi Varietal 2010 “Vinyes Velles de Samsó”, del Celler Vermunver, amb una producció d’unes 1.000 ampolles, que és la segona anyada d’aquest vi, de vinyes velles de Samsó, que neix a les mateixes vinyes on es va fer el tast. Un vi amb un  pas de 12 mesos per bota de roure, un 80% de bota francesa i la resta de roure d’Hongria. Les botes franceses (d’un ús) provenen d’un celler de Borgonya que elaboren vins blancs.
És un vi ampli, elegant amb certa profunditat.
El següent vi a tastar va ser un Priorat  Coster de l’Alzina 2011, del Celler Aixalà Alcait, segona anyada d’aquest vi de Torroja del Priorat. Amb una Producció de 1.700 ampolles. Fan una criança de 12 mesos en botes de 500l de roure francès.  Trobem l’expressió de la llicorella en les vinyes velles de carinyena.
Agafem el cotxe i pugem a la finca Mas de Dalt-Massos del Celler Balaguer i Cabré de Gratallops, al cim d’una muntanya.
Mas+de+Dalt Massos
El primer vi a tastar és el Lluna Vella 2010, primera anyada del vi de la finca Mas de Dalt-Massos, fet 100% amb una Garnatxa a 450 m d’altitud amb orientació nord-oest, amb una producció de 2.800 ampolles. Trobem un vi fresc, amb un taní secant, amb certa duresa en boca.
La Guinardera 2009: fet amb una garnatxa a 250 m d’altitud amb orientació sud. Amb una producció de 3.600 ampolles. El vi que vàrem tastar va ser un vi amb una certa oxidació, càlid, evolucionat.
Cèrcol daurat 2010: Primera anyada de la selecció especial, que ve marcada per l’excepcionalitat o no de l’anyada, de les garnatxes de Balaguer i Cabré. Amb una producció de 1.500 ampolles, aquest vi vol evocar les antigues garnatxes del Priorat.  Vi on veiem la mà del mateix celler que el vi de la guinardera, on trobem un fil conductor dintre els dos vins.
tast+d%2527amics+aperitiu
I tastats els vins, aperitiu i cap a casa.
Interessants iniciatives de petits productors per arribar al consumidor final.  
 

Voleu fer un tast de vins a domicili? us ho fem.

 
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content