L’Eggs, Prendre el pèl, de mica en mica.

l'eggs+paco+perez
L’Eggs, Prendre el pèl, de mica en mica.
Concretament, va ser al Restaurant Eggs, passeig de gràcia, 116 de Barcelona. Però suposo que passa a altres restaurants. Són petits detalls, sense massa importància, però que fan que un perdi la confiança en un establiment. Perquè se sent enganyat.
Vàrem anar a sopar-hi. Fem la comanda i un cop servida la beguda, la cambrera ens porta l’aperitiu de la casa, segons ens diu, una crema de bolets amb una picada de bitxo.
El tastem i ens sembla una simple barreja de xampinyons amb formatge Philadelphia. En fi. Ens porten els primers plats, la veritat, es que ben presentats i elaborats.
A l’hora de pagar veiem que en el compte hi figura el concepte aperitiu amb un cost de 5,75 €.
O sigui que l’aperitiu, que nosaltres ni havíem demanat, que ens el va portar la cambrera com a detall de la casa, resulta que no era cap detall, sinó que sense avisar, se li cobra a cada client que seu a taula, ho demani o no, li agradi o no, vulgui o no.
A mi, de fet, tant m’és que em cobrin 0.95€, 6€ o 12€; no té importància i m’és igual, però trobo de mal gust cobrar per aquest concepte. Em sembla que és un abús de confiança, una petita presa de pèl, una burla, per aconseguir uns euros més al compte.
Una presa de pèl, que no ens va agradar, que vàrem trobar lleig, i que en el nostre cas, no ens tornarà a passar. Almenys en aquest establiment.
Per cert, segons llegeixo a la pàgina de l’agència catalana de consum:
http://www.consum.cat/temes_de_consum/bars_i_restaurants
Els establiments de restauració no poden cobrar conceptes com ara coberts, taula o similars.
En el cas que l’establiment cobri algun import en concepte de reserva anticipada del servei, cal informar el client del preu complet del servei de reserva, amb independència de quin sigui el mitjà emprat per fer-la efectiva.
En cap cas es poden cobrar serveis o conceptes no sol·licitats expressament pel consumidor en el moment de fer la comanda del servei, com ara, per exemple, entrants.
 
I això ho trobem, Segons el decret 317/1994 DOGC.
Article 15
15.1 Els restaurants i els restaurants-bar han de donar la màxima publicitat dels preus dels serveis que ofereixen, que s’han d’exhibir, redactats almenys en català,
Article 15.3 (…) no es podran cobrar conceptes com reserva, coberts, taula o similars.
Article 16
16.1 Els establiments de restauració han d’expedir factures obligatòriament; hi ha de constar els diferents conceptes amb els seus respectius preus, per separat i en escriptura intel·ligible per al client, i no es poden cobrar altres serveis o conceptes no sol·licitats per aquest.
Per tant, no ens ha de fer gens de vergonya pagar el compte, i seguidament demanar el full de reclamacions per denunciar aquest abús i burla al client i a l’administració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content