L’Auditori, Cicle Denominació d’Origen. Maridant Música.

Denominaci%C3%B3+d%E2%80%99Origen,+maridant+musica
Dilluns dia 18 de desembre es va presentar a l’Auditori de Barcelona, la programació de cara que s’iniciarà el 2014, d’un cicle anomenat denominació d’origen. Maridant música.
El cicle constarà de sis concerts en format intimista, de tan sols cinquanta localitats. El límit de localitats s’ha fet en funció de l’organització de l’espai disponible i de la logística del servei dels vins. Els concerts s’han programat els dissabtes a la una del migdia, amb una intenció molt clara; L’acte vol transmetre un ambient de tranquil·litat i relaxació, difícil d’aconseguir en un horari entre setmana, on la gent té, encara que de forma inconscient, el neguit que l’endemà ha d’anar a treballar. D’aquesta manera, el tast es fa just abans d’anar a dinar, sense cap mena de pressa, com a aperitiu.
De fet, les hores més indicades per a fer un tast de vins, són les prèvies al dinar, on el cos està més receptiu a les sensacions organolèptiques, i no està saturat de menjar o de la fatiga acumulada al llarg del dia.
Un altre punt interessant es que els concerts es faran a la Sala 4 ( Alicia de Larrocha), perquè aquest espai té llum natural, permetent la correcta percepció dels colors del vi.
Els músics intèrprets pertanyen a la Banda Municipal de Barcelona i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Els vins escollits per als maridatges son tots catalans, seleccionats per als sommeliers de vidirecte.cat.
La dinàmica de cada concert serà de poder degustar el vi mentre s’escolta la peça escollida. Cada peça interpretada, s’han escollit uns adjectius definitoris, per a poder trobar un vi que ens transmeti aquestes sensacions.
Com a tall d’exemple, amb l’interpetació de la peça de H. HOEDL Quartet núm.1/ September / Rundfunk, s’ha associat a vitalitat, frescor, fluïdesa, acidesa… i el vi escollit vol representar aquests ítems.
Actualment, estem en una davallada espectacular en el consum de vi. On el jovent passa de consumir refrescos a les begudes d’alta graduació, sense un pas previ i educatiu, en begudes sobretot més sanes, i de graus alcohòlics moderats com és el vi, un valor tradicional i cultural, patrimoni de la Mediterrània.
Iniciatives com aquesta volen apropar el vi a la gent, amb rigor formatiu però en un entorn distès.    
Una iniciativa que aplaudeixo i agraeixo, que col·labora a fomentar la cultura, coneixements i consum responsable del vi, i que ens farà gaudir encara més, de cada copa.
La programació s’enceta el 18 de gener amb un concert a càrrec dels Barcelona Clarinet Players,.
8 de febrer, el duo format pel clarinetista Josep Fuster i la pianista Isabel Hernández.
8 de març, a la Sala 3 Tete Montoliu, concert de Jazz, a càrrec dels Astrio.
logo lauditori LISTADO10 de maig el Trio Bcn Cosmo de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
12 d’abril, el Quartet Gerhard
14 de juny, el Quartet Alart
El preu de cada concert és de 25€.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content