Tinta de vi, Ladyssenyadora

 

LadyWeb Tintadevi 03  

Ladyssenyadora, un estudi de disseny gràfic català, ubicat a la zona vitivinícola del Penedès, va rebre 150 ampolles com a paga en espècies d’un client bodeguer. Aprofitant l’oportunitat, l’equip format pels dissenyadors Montserrat Raventós, Jordi Roca i Raimon Benach va marcar-se un repte: imprimir una “etiqueta impossible” aprofitant el vi que l’ampolla conté. Amb la voluntat de fer la seva pròpia marca de vi, els creatius van pensar en una edició limitada de poc més d’un centenar d’ampolles on tots els materials gràfics que acompanyarien l’ampolla estarien fets amb els mateixos components del vi.
Sota la marca “Tinta de vi” s’hi amaga un procés costós i ple de dificultats. La idea va començar a materialitzar-se amb tècniques que aprofitaven el cicle d’elaboració del vi. D’aquesta manera, en un primer moment van recórrer a tècniques com la serigrafia o el letterpress. A causa de l’excés d’aigua i del fet que el paper s’arrugués, els processos van resultar fallits. Posteriorment, van provar de deshidratar les mares del vi, deixant-les reposar al sol, però el pigment resultant no era l’adequat. A aquests processos fracassats se’n van sumar d’altres: reduir el vi en una cassola a foc lent, reduir-lo en un forn amb ventilador o omplir un cartutx d’impressora domèstica amb vi.
LadyWeb Tintadevi 01

 

LadyWeb Tintadevi 02

 

La solució va arribar per atzar quan l’equip de Ladyssenyadora gairebé havia renunciat a assolir l’objectiu. Els creatius varen observar al terrat del seu estudi com en una de les safates utilitzades s’hi estava formant un “moc morat” que resultaria ser ideal per a imprimir les etiquetes amb el color i la textura desitjats. Gràcies a aquesta pasta, Ladyssenyadora ha tirat endavant un projecte únic en les seves característiques, fusionant de manera híbrida els àmbits de la creació, el disseny i la viticultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content