Descendientes de J. Palacios, Bierzo

IMG 20140114 WA0003
Avui, de la mà de la distribuïdora Vilaviniteca, hem pogut tastar en un esmorzar de forquilla al restaurant Montbell ( Vallromanes, Vallès Oriental), vins del Bierzo, presentats pel seu creador, en Ricardo Pérez, que cultiva les vinyes aplicant la biodinàmica. Treballen amb més de 200 parcel·les diferents, de petites vinyes, velles i totes en coster, a diferents pobles del Bierzo. 

Tastem els següents vins:
Pétalos 2011(320.000 ampolles)

Tot el raïm prové de vinya vella, bàsicament Mencía, i una mica de Alicante bouschet. És un vi de marcat caràcter jove, floral, mostrant una frescor, però també la calidesa de l’alcohol i una fruita madura. Amb una boca poc feta, rusticitat, de tacte jove.
Villa de Corullon 2011 (17.000 ampolles)
Fet amb 97% de Mencía, i la resta raïm blanc, provinent de vinyes del mateix municipi, en costers de pendent extrem.
En nas mostra guix, mineral, fruita més blanca, balsàmics, torrefactes; una boca més potent, mostrant també la rusticitat de la mencia. 
Valdafoz 2011 (600 ampolles)
Vi del poble de Corullón, en un paratge anomenat Valdafoz.
Nas més intens, fruita compotada, fruita en licor, amb una boca més voluminosa i amb un taní més madur.
Moncerbal 2004 (1800 ampolles)
Vinyes en sòls de pissarra, quars i marbre.
El vi va tenir 11 mesos de criança en fusta. Trobem un vi amb un color molt evolucionat, i amb un nas amb una oxidació evident, tocs rancis, fusta vella, pegamento imedio, lleugers balsàmics.
En boca el vi està molt millor, amb una estructura que encara aguanta al vi, i el deixa beure. Un vi que ja ha sobrepassat el seu millor moment.  
Las Lamas 2002 (2600 ampolles),
vinyes de set parcel·les, amb una edat de 60 a 100 anys.  
Mostra encara un molt bon color, amb una fruita viva, vermella, records balsàmics amb un toc evolucionat.
En boca manté el toc rústic i una bona acidesa, semblant un vi d’una anyada molt més recent. Un vi que aguanta molt bé el pas dels anys.
 
Segons Ricardo Pérez, vinifiquen els vins en un ambient molt reductor, i per això recomana sempre oxigenar els seus vins en decantador.
Aconsellen prendre aquests vins en una bona copa tipus Borgonya. Vins interessants, dirigits a un consumidor ja format en el món del vi.
IMG 20140114 WA0007

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content