Vinologue Montsant 2014

Portada Vinologue Montsant
El passat divendres 6 de juny, es va presentar al Castell del Vi de Falset, la guia Vinologue Montsant de la qual, tinc l’honor d’haver format part del panell de tast dels vins.
Van ser cinc sessions en les quals vàrem poder tastar gairebé tres-cents vins que reflectien amb més o menys encert el seu territori. La Denominació d’Origen Montsant va ser constituïda oficialment l’any 2001, però ja reconeixem una identitat marcada en els seus vins, obtenint una bona presència als mercats tant nacionals com internacionals.
Territori dominat per la garnatxa i el samsó, on trobem uns vins més perfumats i frescos, que a la seva Denominació d’Origen veïna, Priorat.     
La guia, en edició bilingüe, català i anglès, és una guia d’enoturisme, dels cellers de la Denominació d’Origen Montsant. Hi trobem recollits seixanta-quatre elaboradors i la descripció de dos-cents vint-i-cinc vins. S’hi inclou una introducció històrica a la zona, gastronomia, plats tradicionals, festes locals, i llocs o poder menjar i dormir.
Pel que fa a la zona productora de vi, hi figura una descripció de les varietats de raïm, mapes detallats de cada subzona, i de cada elaborador ressenyat hi trobem les seves dades de contacte i d’informació sobre les seves visites guiades, i les dades GPS i un codi QR per a una ràpida localització al telèfon mòbil. I una nota de tast dels vins produïts de cada celler.
Els vins descrits a la guia, a banda dels seus creadors, Miquel Hudin i l’Elia Varela, van ser  valorats per un comitè de tast, format pels sommeliers Victòria Ibáñez, Eric Vicente, Carlos ÁlvarezRamon Roset, Dani García i  Xavier Bassa.
Vinologue guides, neix el 2007, segons els seus autors, per una mancança que hi havia al mercat editorial de guies. Vinologue, es fixa en petites zones productores, amb no gaire ressò internacional, o bé en zones de les quals no hi ha gaire descripció de la seva oferta enoturística.  Vinologe es centra en el vi i en el celler com a motiu principal de la visita a la zona. Actualment, trobem 8 guies Vinologue, de les zones de Dalmàcia, Empordà, Hercegovina, Ístria, Menorca, Montsant, Priorat i Stellenbosch.
La guia Vinologe Priorat, editada el 2013, va rebre el premi Best in the world Gourmand, com a millor llibre del món sobre el Priorat, un prestigiós reconeixement que ha estat un motiu d’alegria i d’orgull per a en Miquel i l’Elia.
La guia Montsant es pot trobar en format digital o en edició impresa a un preu de 19€.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut