Tast d’ampolles velles arraconades

tast+d'ampolles+velles+2
Jordi vidal, de cellers la vinya de Gavà, ens convoca a un tast d’ampolles velles. Al tast hi ha gent de l’incavi, comercials del grup Codorniu i sommeliers.
Tast d’ampolles velles, on els vins que han aguantat millor, per sorpresa de tots, han estat els vins més econòmics en el seu moment, vins de 4-6€, essent una veritable sorpresa els vins Raimat Abadia blanc i el Raimat Abadia negra, vins de la gamma econòmica de la casa.
 
 
tast+d%2527ampolles+velles+2+guanyadorsRaimat Abadia blanc 2002 de guarda, DO Costers del Segre.
Aquest és un vi que ja fa anys que el celler no fa, i va ser la primera sorpresa de la jornada. És un vi fet amb Chardonnay, albariño i Sauvignon Blanc. El vi ha estat cinc mesos en fusta.
En nas trobem un vi sencer, amb un punt d’oxidació (totalment lògic), records de mel d’acàcia, albercoc dessecat, fruits secs torrats, amb una boca fresca, d’acidesa ben posada i sobretot, un vi molt viu!    

Jean Leon Chardonnay 1995, DO Penedès.    

En aquesta ampolla, la decrepitud ja li ha arribat, i trobem un vi amb un color molt evolucionat, amb un nas que recorda als vells vins rancis i alguns vins de Jérez passats. És un vi ja caigut.   
Scala dei cartoxia 1996.
Un vi fet amb garnatxa, que encara es mostra sencer, viu, amb un taní present, amb no gaire complexitat, encara es pot beure, però ja ho ha donat tot.
Raimat Cabernet Sauvignon 1990, DO Costers del Segre.
El vi mostra en nas un perfil “ariojat”, semblant al d’un vi clàssic de Rioja on predominen les fustes velles. En boca hi trobem una mica més de pes, amb un Cabernet Sauvignon present, amb uns records de pebrot escalivat i pebre negre. Mostra encara una certa frescor i vivesa, però es troba ja al final del seu camí.  
Raimat el molí. 1991, Cabernet Sauvignon, DO Costers del Segre.
Ampolla amb un nas evolucionat, discret, amb una boca plana, però acceptable. És un vi dèbil, i molt lineal.
Raimat el molí. 1990, Cabernet Sauvignon, DO Costers del Segre.
També un vi fet amb 100% Cabernet Sauvignon, on en aquesta anyada trobem més marcat el seu caràcter de Cabernet, laques vernissos, fustes velles, ebenisteria, amb una boca sencera encara.  
Raimat Pinot Noir 1988, DO Costers del Segre.
Un vi molt suau, amb un taní marcat, verd, de nas discret i poc expressiu, però amb la seva gràcia.
Parnas mistral 1987, DO Costers del Segre.
Ampolla morta ja, i vi descartat del tast.
Raimat Abadia 2001 Cabernet Sauvignon i ull de llebre, DO Costers del Segre.
Nas franc de Cabernet Sauvignon, net, fresc, fruita madura negra en licor, records balsàmics, certa elegància, delicadesa, amb un punt vegetal.
En boca trobem un taní mesurat, viu, interessant encara, agradable i que permet gaudir de l’ampolla sencera. L’altra sorpresa de la vetllada.    
L’arc 1998, Denominació d’Origen priorat.
Vi fet amb les varietats garnatxa, Samsó, Cabernet Sauvignon, ha sortit l’ampolla amb el tap contaminat per un TCA molt acusat i s’ha desestimat del tast.
Viña Monty 1987 GR, Denominació d’Origen Rioja.
Vi gran reserva típic i tòpic dels vins vells clàssics de Rioja (fustes velles, fulla seca, sotabosc sec, laques, mobles d’antiquari encerats, caixa de cigars, etc). Correcte i de boca molt fàcil i suau.
 
Tast on hem marxat sorpresos, agradablement sorpresos, on veiem, que encara hi ha molts vins que ens poden sorprendre, i on altre cop, hem vist que no sabem res.
Continuarem estudiant.

Voleu fer un tast de vins a domicili? aquí us ho podem arreglar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut