Vi contra el càncer

evangelia litsa tsiani
El càncer de pulmó és una de les malalties més greus de l’ésser humà, responsable dels majors índexs de mortalitat a escala mundial. És la primera causa de mortalitat per càncer en l’home i la tercera, després del de còlon i mama, en la dona, causant més d’un milió de morts cada any a tot el món. El 83 % de les persones que desenvolupen la malaltia moren en menys de cinc anys.
Un grup d’investigadors canadencs s’ha proposat millorar l’esperança de vida en pacients que pateixen aquesta malaltia utilitzant vi.
Els investigadors, de la Universitat de Brock i la Universitat McMaster a Ontario, van assenyalar en un estudi publicat a la revista Cancer Cell International, que investigacions realitzades in vitro usant cèl·lules amb càncer, i fins i tot estudis epidemiològics, indiquen que el vi negre té propietats anticancerígenes.
Segons l’estudi, aquesta capacitat se li atribueix al vi negre per ser una font rica en resveratrol.
Per a aquesta investigació, l’equip va decidir mesurar l’impacte de vins negres i blancs en les cèl·lules de càncer de pulmó, no de cèl·lules petites de carcinoma. Així, segons detalla l’estudi, es van exposar mostres de cèl·lules de càncer de pulmó a Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir i Riesling, procedents de cellers locals.
Els resultats obtinguts van revelar que tots dos tipus de vins, negres i blancs, van detenir la propagació del càncer de pulmó, però els negres van ser més efectius. El vi negre va aturar eficaçment la propagació de les cèl·lules canceroses, en comparació amb el grup de control, al 2% de concentració. Per al vi blanc, similars resultats no van ocórrer fins al 5%.
La seva hipòtesi és que el contingut fenòlic total, que va ser molt més gran en el vi negre, pot ser el responsable d’aquests resultats.
Pròxim pas, l’assaig clínic en éssers humans
L’estudi va mostrar que el vi negre atura el creixement i la supervivència de les cèl·lules de càncer de pulmó. Encara que es va advertir que l’equip no pot fer recomanacions sobre el consum de vi perquè es tractava de proves en les cèl·lules canceroses de pulmó humà realitzades en laboratori. El seu pròxim pas és usar dosis de vi, corresponents a consum moderat, en els éssers humans, i examinar l’efecte sobre el creixement del tumor en els ratolins.
Si observen una reducció significativa en el creixement del tumor amb el vi, llavors es tindrà una forta evidència que justifiqui la necessitat d’un assaig clínic i un estudi en pacients amb càncer.
Font: vinetur.com

Si voleu fer un tast de vins, aquí us ho podem arreglar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut