Experiencia verema Barcelona 2014

El passat dilluns es va fer a Barcelona el saló Experiencia verema Barcelona, al museu marítim. La trobada va reunir 96 expositors i gairebé 800 vins a tastar.
Marques conegudes, cellers consagrats, algunes novetats i poques rareses. A banda de les taules dels cellers, els protagonistes de la vetllada, al meu entendre, són les taules de les empreses distribuïdores, com Vilaviniteca, Primeras Marcas, Peralada Comercial, etc.
Dels vins del saló, d’entre tots els que vaig tastar, en destaco els següents:
Gomez%2Bcruzado%2Bblanco%2B2013%2Bviura
CDA%2BEn%2BRama bajaDel celler Gómez Cruzado, Denominació d’Origen Rioja, el Gómez cruzado Blanco 2013. És un vi fet 100% amb la varietat Viura, i s’ha criat amb mares fines i una part ha estat criat en botes de roure francès de torrat lleuger. El resultat és un vi que sorprèn per la seva expressió en nas, floral, delicat, amb una boca amable i llarga.
Del celler condes de Albarei, Denominació d’Origen Rias Baixas, el vi en Rama 2006,

un vi d’albariño de vinyes de 40 anys, que ha fet una llarga criança sobre mares, canviant les mares i posant les mares de la collita vigent durant tres anys. Tal com ells diuen, un “triple lias”, un vi al qual l’hi han canviat les mares tres vegades, amb mares noves.

El resultat és un vi molt untuós, ample en boca, molt agradable i molt interessant tenint en compte que és un vi del 2006 i que el seu color continua sent el d’un vi molt més jove.
Interessant també el Bailoro 2014, Denominació d’Origen Bierzo,  un vi fet amb godello+doña blanca+ jerez. Peculiar. Del penedès, destaco el Pardas 2010 xarel·lo.
Valdepoleo Pujanza Primeras Marcas
En l’apartat de vins negres destaco els vins del celler Bodegas y viñedos pujanza. Aquest celler de la Rioja Alavesa, ha fet una renovació total de les etiquetes dels seus vins, i també ha fet un canvi a dins de l’ampolla. El vi Pujanza, ha estat substituït pel finca Valdepoleo, que és el nom de la vinya d’on prové el raim. És un vi d’una sola vinya, i el resultat és un vi amb un tall més atlàntic, molt fresc, de nas fragant i delicat, profund, balsàmic, intens, un canvi important en l’antic perfil aromàtic del vi, amb una millora molt gran del producte, i a un molt bon preu. L’enòleg Carlos San Pedro han fet una bona feina.
Interessants també els vins de bodegas Hispano-suizas, Parés Baltà sempre innovant i traient interessants nous productes al mercat, Tomàs Postigo amb els seus dos vins ( blanc i negre), el perfil modern del celler Bosque de Matasnos….
Bon nivell de vins, bona jornada de tast.
I fatigat, perquè tastar cansa, encara que no ho sembli, i cap a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content