35 fira de vins i caves de Molins de Rei

L’any passat vaig tenir l’ocasió de visitar la fira de la Candelera que s’organitza a Molins de Rei. Aquesta fira, fa 164 anys que se celebra, i en 2002 la Fira de la Candelera va ser declarada “Festa Tradicional d’Interès Nacional”, en considerar que és una manifestació de la cultura tradicional catalana d’especial arrelament i rellevància tant local com nacional.
L’agricultura és el fil conductor i l’origen d’aquesta festa, que ha anat incorporant diferents canvis i novetats, i ha sabut combinar tradició i modernitat, que són els dos elements que caracteritzen aquest esdeveniment firal: planter i jardineria, maquinària agrícola i de jardineria, cavalls i bestiar, vins, alimentació, comercial i industrial, de l’automòbil, brocanters i col·leccionisme, artesania i encants, ecologia, arts, sense deixar de banda les parades generals que s’escampen pels carrers centrals de la vila i contribueixen a donar un to més popular a la celebració.
Són molt importants també la fira de vins i caves, la fira d’alimentació, la fira ecològica, la fira de les arts i la mostra de bestiar; i, d’altra, és el marc on es desenvolupen diferents activitats socioculturals i lúdicofestives: el pregó amb què s’inicia l’esdeveniment, les jornades agràries, el típic esmorzar de traginers, els concursos, les exposicions, els concerts, els espectacles teatrals, les presentacions de llibres, els castellers, les ballades de gegants, els àpats populars, les activitats relacionades amb el món del motor, etc.; completen el que la vila ofereix a molinencs i forans.

77f8a86e 6ebd 4537 b925 256931a1e23b

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dins el marc de la Fira de la Candelera es celebra la Fira de Vins i Caves que enguany celebra la 35 ena edició a la Plaça de la Llibertat.
Integra uns trenta cellers que donen a degustar els seus productes amb un tiquet que permet fer diversos tastos i on també s’obsequia amb una copa de vidre gravada per l’ocasió (tiquet + copa 8€).
Com a novetat, aquest any la Fira de Vins i Caves amplia el seu perímetre i integra una zona de menjar al carrer (Espai FoodTracks) amb furgonetes i caravanes que oferiran les seves creacions originals i de qualitat.

A més, la Fira de Vins i Caves compta un seguit de tastos i maridatges que tenen lloc des del dilluns 26 fins al dissabte dia 31 de gener.
Molt recomanable de visitar, nosaltres hi serem el divendres a la tarda, entre vins, és clar!  

Si voleu fer un tast de vins, aquí us ho podem arreglar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut