Les Grands Buffets, Narbonne.

Logo lgb

He tingut l’oportunitat de visitar el restaurant Les Grands Buffets a Narbonne, França.

Quan l’agència de comunicació Tryptic em va convidar a dinar a aquest establiment, vaig pensar que…  que tots sabem el que és un restaurant de bufet lliure: almenys pel que fa als que tenim per la península. Però em va poder més la curiositat que la mandra, i vaig pujar-hi.
Narbona està a uns 250 km de Barcelona. I si no tenim un cap de setmana per a dedicar-hi una escapada, una bona manera de pujar-hi és amb tren d’alta velocitat, i mitjançant un conveni entre Renfe-SNCF, disposem de diferents trens amb sortida des de Barcelona, Girona i Figueres. Des de Barcelona se’n puja en 1h57 minuts.
Un cop arribats a Narbona, l’estació del tren està a uns 10 minuts a peu del restaurant.
És una bona idea pujar d’hora al matí i fer una visita a la ciutat de Narbona. Podeu contactar amb l’oficina de turisme i veureu les recomanacions de visites que fan. Imprescindible visitar la catedral de Sant-Just i Sant-Pastor, el horreum (unes galeries subterrànies romanes), i el mercat “les Halles” o podreu comprar productes locals i fer-hi el vermut.
Un cop feta la visita per la vila, ens dirigim al restaurant les grans Buffets, on ens rep el seu copropietari, en Monsieur Louis Privat, un home amable, sensible, culte i gran enamorat de la seva feina: la d’oferir un gran servei i una gran cuina a tots els seus clients.
A la recepció del restaurant hi trobem una antiga bàscula i un passadís que ens porta a la primera sala. L’interior del restaurant és espectacular. I l’oferta és espatarrant. Aclaparadora.
 

 

les%2Bgrands%2Bbuffets%2BDSC 9532
Enmig del restaurant trobem la rostisseria, on al moment i a la nostra vista, ens couran el que els hi demanen: xai, garrí, porc, pollastre, llagostes, llamàntols, bou de mar, peix, entrecots… el que vulguem, al punt que vulguem, i en la quantitat que desitgem. I en safates calentes (chefandish) trobem diferents guisats de la gastronomia local i regional: cassoulet, ronyons, cap i pota, i cuina de menuts locals,
les%2Bgrands%2Bbuffets%2BLangouste lgb

guarnicions variades,  etc.

Les%2BGrands%2BBuffets%2B(15)En l’apartat d’entrants freds, s’ofereixen ostres de Gruissan, musclos, llagostins, caragols de mar, salmó fumat o marinat, i diferents elaborats de marisc.
Una selecció de diferents embotits locals i forans, dels que podem tallar al nostre gust, patês de campanya, embotits, encurtits….
Una gran i àmplia selecció de formatges, que, ens comenta el Senyor Louis Privat, que en la recent ampliació que farà, multiplicarà aquesta oferta de formatges per 5, amb la intenció de ser el buffet de formatges més gran del món.
També trobem diferents tipus de foie, que podem acompanyar amb melmelades i acompanyaments varis.
les%2Bgrands%2Bbuffets
I l’oferta en pastisseria, és simplement, inabastable: fondue infinita de xocolata, pastissos, pastissets, macarons, torrons, llaminadures, gelats, granitzats, cremes, compotes, bombons, gofres, melmelades, etc.
Però un dels apartats a destacar, és la cura que és té en el tractament i en la selecció de vins del restaurant. Disposa de 70 referències, de vins de la zona, els quals es poden prendre també a copes. Disposen de 10 armaris Enomatic, que dispensen el vi amb un sistema de gas inert que evita l’oxidació del vi, i l’armari guarda l’ampolla a la temperatura òptima de servei. El preu de la copa de vi, és el mateix preu de l’ampolla dividit per 6, que és el número de copes que surten de cada ampolla.
les%2Bgrands%2Bbuffets%2BIMG 9466
I el preu de l’ampolla de vi, és el mateix preu de com si es comprés l’ampolla al celler productor. O sigui que no hi carrega marge de restaurant: podeu consumir una ampolla a preu de celler, i, a més a més, si el vi us ha agradat, en podeu comprar ampolles per emportar, a preu de celler. I per si no n’hi hagués prou, si compres 6 ampolles, l’ampolla que t’has begut per dinar, no te la cobra. Impressionant.
les%2Bgrands%2Bbuffets%2BIMG 9467
Les copes de vi que consumiu, porten un adhesiu on explica quin vi és, per si després en voleu comprar, recordeu quin vi era.
El servei de vi i la política de preus em va semblar impecable, i amb això, el que aconsegueix és que el consum de vi del restaurant sigui més gran, i tingui una rotació d’ampolles molt més elevada que no pas un restaurant convencional on multipliquen el preu del vi per 2 o per 3. O sigui, que des del meu punt de vista de professional del vi, això ho considero un valor afegit i un gran atractiu que fa encara més recomanable la visita Les grands Buffets.  
Un detall que em va cridar l’atenció, és el silenci que regna en tot el restaurant. No hi ha crits, ni nens corrents, i es poden tenir còmodes converses absolutament audibles. I estem parlant d’un restaurant amb capacitat per a gairebé 500 persones. Impossible trobar aquesta atmosfera en un establiment d’Espanya o de Catalunya.
Els cambrers amables i atents, i el local absolutament net, impecable, sense plates brutes o desendreçades en el buffet, tot en ordre, i sempre a punt, hi hagi el nombre que hi hagi de comensals.
Podríem dir que les grands buffets és un buffet de luxe i d’alta cuina. Un lloc on no hi ha ni farda ni palla, cada plat està ben pensat i ben fet, amb uns estàndards de qualitat molt elevats. Una visita absolutament recomanable.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut