Arnau Oller, Vi de Finca d’Oller del Mas

oller%2Bdel%2Bmas%2Bvi%2Bde%2Bfinca
Clos Mogador a l’any 2006, i  Jean Leon, Vall Llach i Vinyes Domènech, entre els anys 2012-2015 eren els cellers que havien aconseguit la menció de vi de finca, i des de fa uns dies, s’hi ha sumat Oller del Mas, amb el màxim reconeixement vinícola de Catalunya amb el vi Arnau Oller, i ja és el 5è vi de Finca de Catalunya.
Aquesta és la màxima categoria que es pot assolir en l’àmbit vinícola sota la normativa de la Generalitat. Segons Jordi Bort, director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), el Departament d’Agricultura ja ha aprovat concedir aquest reconeixement a Oller del Mas amb el seu vi Arnau Oller. 
arnau%2Boller%2Bvi%2Bde%2BfincaEls vins sota la distinció de Vi de Finca, han de ser elaborats únicament amb raïm procedent de la finca que gràcies al seu microclima i terroir els hi confereixen unes característiques qualitatives especials. El rendiment màxim admès pel raïm destinat a Vi de Finca ha de ser un 15% inferior a l’establert per la Denominació d’Origen per la resta de vins. A més, per a l’obtenció del reconeixement del Vi de Finca, aquest ha de tenir una trajectòria consolidada de prestigi i qualitat de deu anys mínim al mercat. 

 

Oller del Mas ha rebut aquest reconeixement al vi Arnau Oller que és un vi elaborat íntegrament amb Merlot procedent de la parcel·la de “Boïga”, paraula d’origen preromà que ve de l’arrel boud que significa “guanyar, conquerir”, ja que és una parcel·la guanyada al bosc amb una singularitat excepcional. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut