Final Premis vinari 2017

final%2Btast%2Bvinari%2B2017%2Brubi%2BXavier%2BBassa
El dia 4 de setembre es van tastar els vins finalistes dels premis Vinari 2017, en el que serà la seva 5a edició, organitzats per vadevi.cat.
Aquests vins, gairebé 200, són els que han superat les 4 sessions classificatòries fetes prèviament al Monvínic de Barcelona.   
Una vegada més, s’ha celebrat la final al celler de Rubí, per un jurat integrat per tastadors de diferents perfils, incorporant aquest any 4 tastadors internacionals procedents de França, Itàlia i Argentina. Els membres del jurat han estat:
JOSEP PELEGRÍN. Millor Sommelier de Catalunya 2014, 2015 i 2016; campió de l’Estat espanyol el 2016. Coordinador de l’especialització en sommelier de l’Escola Joviat de Manresa. 
VÍCTOR JIMÉNEZ. Especialista en vins de la Catalunya Nord, propietari de la botiga La Vinícola. Membre del Panel oficial de tast de l’INCAVI
NÚRIA RUIZ. Sommelier. Especialista en vins i exportació. Directora de Qualiavins i directora de selecció de personal a Wienex.
JOFFRE TARRIDA. Sommelier. Premi Nas d’Or 2013. Gerent a Cal Pere Tarrida d’El Prat de Llobregat
MAR GALVÁN (Fake). Delegada a Catalunya de l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV). Membre del Panel oficial de tast de l’INCAVI.
MARIÀ ROSÀS. Propietari de Bodegas Rosàs, vinoteca amb més de 1.500 referències de vins, licors, destil·lats i escumosos a Rubí.
JAUME ÀRBOLES. Enòleg i Enginyer Tècnic Agrícola. Assessor de diversos projectes vitivinícoles a Catalunya i Balears.
CÈSAR CÀNOVAS. Sommelier. Millor Sommelier de l’Estat entre 2002 i 2005. Brand Ambassador de Monvínic.
ROSA VILA. Sommelier. Primera dona Sommelier Titulada Oficial de Catalunya. Coordinadora i seleccionadora de l’equip de sommeliers espanyols per ITQI (Institute Tast & Quality International) de Brussel·les.
DARÍO JODAR. Enòleg i col·laborador en elaboracions de cellers repartits per tota Catalunya i Balears. Membre de la junta ACE i del Panel oficial de tast de l’INCAVI.
EUGÈNIA GUASCH. Enòloga. Membre del Panel oficial de tast de l’INCAVI
MÍRIAM CHIVITE. Llicenciada en Enologia i Enginyera Tècnica Agrícola en Indústries Agràries i Alimentàries per la URV. Membre del Panel oficial de tast de l’INCAVI.
XAVIER BASSA. Sumiller titulat. Tècnic superior en enologia i viticultura.  Membre del Panel oficial de tast de l’INCAVI.
XAVI NOLLA. Sommelier. Head Sommelieri Brand Ambassador del Grup Codorníu. Membre del Panel oficial de tast de l’INCAVI.
MARISA DÍAZ. Especialista en anàlisi sensorial. Membre del Panel oficial de tast de l’INCAVI
JORDI MARTÍNEZ. Enginyer tècnic agrícola, llicenciat en Enologia i sommelier professional. Propietari de l’empresa d’assessorament i formació Selecte Wine Solutions.
ANNA CASABONA. Sommelier i assessora al Celler de Capçanes. Entre les deu millors sommeliers de l’Estat del 2017.
RAMON ROSET. Llicenciat en Ciències Físiques, especialista en formatges i vins. Membre del Comitè de Tast de la revista Cupatges. Col·laborador en diverses guies de vins.
ERIC VICENTE. Sommelier del restaurant Cinc Sentits (1* Michelin) i col·laborador de diverses guies de vins.
ZOLTAN NAGY. Prescriptor de vins. Membre de l’AEPEV.
ROBERTO CIPRESSO. Enòleg italià. Assessora cellers i té un projecte propi: un celler experimental d’investigació (Wine & Search). Treballa a Amèrica, Itàlia, Espanya i Brasil.
PABLO NAVARRETE. Enòleg argentí. Responsable del projecte “Finca de Luz”, que té com a icona el vi Callejón del Crimen.
AUDREY DORÉ. Millor Sommelier de Catalunya 2017. Sommelier del restaurant El Celler de Can Roca de Girona. De la Bretanya francesa.
SANDRA CASTILLO. Sommelier de Cava i Restaurant per l’Escola Argentina de Sommeliers. Assessora gastronòmica i coordinadora d’esdeveniments.
SALVADOR MONTOYA. Sommelier de wineissocial, el primer club de vins online que ofereix assessorament a restauració i disposa d’un ampli catàleg de vins d’arreu del món.
 
En aquest tast final s’han decidit els vins guanyadors de cada categoria, que es faran públics a la gala especial que tindrà lloc el 6 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut