Tast de vins a Domicili

gener 30, 2023 Escrit per Xavier Bassa i Valls - No hi ha comentaris

Proposem una ràpida introducció al tast de vins: Venim al vostre domicili amb tot el material necessari: copes, vins, decantadors, ordinador, projector, etc.
Comencem amb una breu exposició teòrica, on parlarem de quines eines tenim a l’hora de tastar un vi, i com ens influencien aquestes en el tast.

Explicació del tast
La Vista. Parlarem del funcionament de l’ull, de l’anàlisi visual, el color, i quina informació ens pot aportar.
L’olfacte, la via nasal directa i la via retronasal. Explicarem les aromes primàries, secundàries i terciàries presents en els vins. Identificació pràctica d’aromes.
El gust. Explicarem la morfologia de la llengua, determinant a quina part de la llengua percebem cada gust o sensació: dolç, salat, àcid, amarg, umami. Funcionament de la copa. Conseqüències a l’hora de tastar un vi. Metodologia de tast.
I acabada la teoria passem a la part pràctica del tast, on generalment, es tasten  dos vins blancs, dos vins negres i un cava: però podem fer el tast a la vostra mida: si voleu només  vins blancs, o només vins negres, o vins dolços, o escumosos, vins ecològics, biodinàmics, etc, etc, etc.
Digueu-nos què us agradaria tastar,  i us farem un tast a mida, adaptat al vostre pressupost.
Preu: a partir de 25€-30€ per persona, però depenent de la localització geogràfica, es demanarà un número mínim d’assistents. Disposem d’una sala de tast a Can Tomàs Bassa, una masia catalana restaurada del S.XVIII, a Santa Eulàlia de Ronçana, on fem sessions exclusives i personalitzades.
Val regal
Disposem de Vals regal adaptats al vostre pressupost, perquè pugueu obsequiar amb una experiència especial i a mida, a qui desitgeu.  Per un aniversari, per a una celebració, per als vostres pares, germans, amics, familiars, compromisos… per a un fet que mereixi ser agraït o celebrat, podeu regalar un tast personalitzat!
Envieu-nos un email a info@xavierbassa.com i rebreu avui mateix el vostre val regal!!
Truca ara!

Professor

Els cursos seran impartits per Xavier Bassa i Valls, millor sumiller de Catalunya al concurs Nariz de Oro 2012.
Sumiller titulat, per l’escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona.
Tècnic Superior en enologia i viticultura, per l’escola Mercè Rossell de Sant Sadurní d’Anoia.