Tast de Vins i Foies

Tast de Vins i Foies

Us presentem la nostra proposta en tastos/cata de vins i foies, a domicili o a la nostra masia.
En aquest taller parlarem de la història del foie, de manera introductòria, i ens centrarem en els diferents tipus de foie que podem trobar al mercat:  Foiegras Entier, bloc, micuit, parfait, paté, mousse, etc.
Composició,  procedència  animal,  aromes,  textures…en  veurem  el  seu maridatge,  opcions  gastronòmiques,  diferents  elaboracions  i  presentacions,  a l’hora de consumir-lo a la taula.
Parlarem dels diferents tipus de fetge per a fer foies: oca, ànec i altres.
I dels seus maridatges i opcions gastronòmiques, tastant-lo amb diferents vins.
Us podem oferir un tast a domicili, un tast en grup a la masia, un tast en parella a ma masia o un tast en obert (sota convocatòria) a la masia.

 

cata de foies, tast de foies

 

Tast de foies: descobreix els maridatges més exquisits

Per als amants de la gastronomia, el tast de foies és una experiència única on es poden degustar diferents tipus de foie i aprendre sobre la seva història i elaboració. Es poden maridar amb diferents vins, des de blancs dolços fins a negres vells i vins escumosos, per crear una experiència de sabor inoblidable. Hi ha diferents cursos i tallers de tast a Espanya, com a Barcelona i Madrid, on es pot trobar la millor selecció de productes gurmet i vins per a l’ocasió. A més, es pot aprendre sobre el procés d’elaboració del foie gras i les propietats nutricionals. En aquest article s’explicarà tot el que cal saber sobre el tast de foies i com gaudir-ne al màxim.

Què és el tast de foies?
El tast de foies és una experiència gastronòmica on es poden degustar diferents tipus de foie amb vins seleccionats per potenciar-ne el sabor i la textura. Aquesta pràctica no només es tracta de tastar el producte, sinó també aprendre sobre la seva elaboració, història i maridatges ideals.
Tipus de foie a degustar en un tast:

 • Foie gras entier
 • Bloc de foie gras
 • Gras entier bloc

Maridatges per al tast de foies:

 • Vi blanc dolç
 • Vi negre criat
 • Vi escumós

Com es realitza un tast de foies:

 • Preparació prèvia
 • Procés de tast
 • Consells per degustar correctament

On fer cursos i tallers de tast:

 • Barcelona
 • Madrid
 • Altres localitats

Consells per triar el millor tast de foies:

 • Contacte tast de vins
 • Tastos de vins i foie en grup
 • Esdeveniments i fires gastronòmiques.

Tipus de foie a degustar en un tast
Foie gras entier
El foie gras entier és un producte gurmet molt apreciat a la gastronomia francesa. S’obté a partir del fetge gras d’ànec i se sol presentar envasat al buit al seu greix. Té un sabor intens i una textura suau i untuosa que es desfà a la boca. És recomanable acompanyar-lo amb vins blancs dolços o fins i tot rosats per realçar-ne el sabor i la textura.
Bloc de foie gras
El bloc de foie gras és una variant del foie gras entier que s’elabora barrejant diferents parts del fetge d’ànec. Se sol presentar en forma de paté i té una textura cremosa i un sabor menys intens que el foie gras entier. És ideal per untar en torrades o per elaborar canapès i es pot maridar amb vins negres vells.
Gras entier bloc
El gras entier bloc és una combinació del foie gras entier i el bloc de foie gras, que es presenta en forma de terrines que es poden tallar a rodanxes. Té un sabor equilibrat entre la intensitat del foie gras entier i la cremositat del bloc de foie gras. És perfecte per acompanyar amb vins escumosos o cava. En un tast de foies se solen oferir aquestes tres variants per poder apreciar les diferències entre ells i descobrir quin és el nostre favorit. És important tenir en compte els maridatges adequats per potenciar el sabor de cadascun i obtenir una experiència gastronòmica única.
Maridatges per al tast de foies
L’elecció del maridatge adequat és fonamental per gaudir plenament del tast de foies. A continuació, es presenten tres opcions de vins que combinen perfectament amb els diferents tipus de foie:
Vi blanc dolç
Aquest tipus de vi és perfecte per acompanyar el foie gras entier, ja que la seva dolçor ajuda a contrarestar la intensitat del sabor del foie. A més, l’acidesa i frescor del vi aconsegueixen equilibrar el plat. Es recomana servir fred, al voltant dels 8 graus Celsius.
Vi negre criança
Per als amants del vi negre, l’acompanyament ideal per al bloc de foie gras és un vi negre envellit. Un bon negre madur té l’estructura i la profunditat necessàries per complementar la textura cremosa del foie i contrarestar-ne el gust fort. S’aconsella servir-lo al voltant dels 14-16 graus Celsius.
Vi escumós
Si busques un maridatge més elegant i sofisticat, el xampany o el cava són una elecció perfecta. L’efervescència del vi, juntament amb la seva acidesa i frescor, es combinen perfectament amb el gras entier bloc. A més, el carbònic ajuda a la digestió del foie. Es recomana servir  fred, a partir de 6 graus Celsius.

Com es realitza un tast de foies
Preparació prèvia
Abans de començar un tast de foies, és important tenir en compte certs aspectes per a una millor experiència. És recomanable adquirir els foies en botigues especialitzades per garantir la màxima qualitat del producte, i assegurar-te de guardar-los al frigorífic abans del tast. També cal disposar del material adequat, com copes de vi adequades i ganivets per tallar el foie.
Procés de tast
El procés de tast de foies es compon d’una sèrie de passos que permetran apreciar millor els matisos. És necessari començar per establir l’ordre de la degustació, començant pels foies més suaus i acabant pels més intensos. El tast es realitza mitjançant l’observació, l’olfacte i el paladar, posant una atenció especial en la textura, l’aroma, el sabor i l’efecte en boca del producte.
Consells per degustar correctament
Per degustar el foie de manera adequada, cal tallar-lo a fines làmines i prendre un petit mos. És important no agafar gaire en una sola cullerada per apreciar millor el sabor. Acompanyar el foie amb diferents tipus de pa, com ara torrades o pa de poble, ajudarà a apreciar-ne millor el sabor i la textura. Així mateix, l’elecció dels vins adequats és fonamental per ressaltar els matisos de cada foie.

Diferents llocs de realització de cursos i tallers de tast
Barcelona
Barcelona és una de les ciutats capdavanteres en l’organització de cursos i tallers de tast de foies a Espanya. Entre les opcions que s’hi poden trobar, destaquen els cursos especialitzats en el tast de productes gurmet i vins, impartits per sommeliers i xefs experts en gastronomia. Aquests cursos de formació es poden realitzar tant de forma presencial com en línia, adaptant-se així a les necessitats de cada persona.
Madrid
Una altra ciutat espanyola que compta amb una àmplia oferta de cursos de formació per al tast de foies és Madrid. En aquesta ciutat es poden trobar tallers especialitzats en la degustació de productes gurmet i vins d’alta qualitat, on s’expliquen les propietats dels diferents tipus de foie i els maridatges més adequats per a cadascú. A més, també es pot aprendre sobre la història i el procés d’elaboració del foie gras.
Altres localitats
A més de les dues grans ciutats, també es poden trobar cursos i tallers de tast de foies a altres localitats d’Espanya, com València, Bilbao, Sevilla o Saragossa, entre d’altres. Aquests cursos de formació solen tenir una durada de diverses hores i són impartits per experts sommeliers i xefs d’alta cuina, que ensenyen les claus per a la correcta degustació dels diferents tipus de foie i els maridatges més adequats per a cada cas.

 • A Barcelona i Madrid es poden trobar cursos presencials i en línia especialitzats en el tast de productes gurmet i vins.
 • A Madrid es poden trobar tallers especialitzats en la degustació de foies que expliquen les propietats dels diferents tipus de foie i els maridatges més adients.
 • A altres localitats d’Espanya també es poden trobar cursos de formació i tallers de tast de foies, impartits per experts en gastronomia.

Consells per triar el millor tast de foies
Contracte tast de vins
Si vols triar el millor tast de foies, has d’assegurar-te que comptin amb experts en vins que t’ajudin a trobar el maridatge perfecte per a cada tipus de foie. Contacta amb ells prèviament i assegura’t que tenen els coneixements necessaris per guiar-te durant el tast.
Tast de vins i foie en grup
Si preferiu gaudir de l’experiència en grup, busqueu tasts on s’organitzin petits grups de persones, cosa que permetrà l’intercanvi d’impressions i comparar les diferents apreciacions per part de cada integrant del grup. En alguns casos, es poden organitzar activitats complementàries, com ara un recorregut pel celler o per la zona de producció del foie.
Esdeveniments i fires gastronòmiques
Una altra opció és acudir a esdeveniments i fires gastronòmiques, on podreu trobar una gran varietat d’expositors i tasts de foie. En aquests esdeveniments, es poden descobrir noves marques i productes, i és una excel·lent oportunitat per escoltar directament els productors i especialistes que exposen els seus productes.

 • Investiga: Abans de triar un tast de foies, investiga diferents opcions de tallers, cursos i tasts.
 • Varietat: Assegureu-vos que el tast ofereixi diferents tipus de foie i maridatges.
 • Professionals: Verifica que el tast sigui impartit per professionals en vins i gastronomia.
 • Modalitat: Trieu la modalitat que més s’ajusti a les vostres preferències.

Seguint aquests consells, podreu escollir la millor opció per gaudir al màxim l’experiència d’un tast de foies.

Com s’elabora el foie gras
Descripció del procés d’elaboració
El foie gras és un producte realment exquisit, però com es fa? El procés d’elaboració es divideix en diverses etapes. A continuació, es descriuran les més importants.
Alimentació de les aus
En primer lloc, cal destacar que el foie gras s’elabora únicament a partir del fetge gras dels ànecs o oques. Per aconseguir que el fetge augmenti de mida, cal alimentar les aus amb una dieta especial i forçar-los a menjar grans quantitats de menjar amb un tub. Aquesta pràctica és polèmica, ja que alguns la consideren cruel.
Sacrifici de les aus
Quan les aus han estat engreixades i el fetge ha augmentat de mida, es procedeix amb el sacrifici. Aquest procés és ràpid i es fa mitjançant una tècnica que no causa dolor als animals.
Extracció i neteja del fetge
Un cop sacrificades les aus, es procedeix a extreure el fetge i a netejar-lo amb cura per retirar qualsevol excés de greix o impuresa.
Cuinat
El fetge es cuina usualment a baixa temperatura, de manera que el greix fos es funda amb el fetge, millorant així la seva textura i sabor. Com es pot apreciar, el procés d’elaboració del foie gras és força senzill, però la seva elaboració ètica és una cosa que encara es debat entre defensors i detractors. Cada vegada hi ha més opcions de foies que s’elaboren sense alimentar de manera forçada els animals, cosa que en permet el consum de manera més sostenible.
Propietats i beneficis del foie
El foie gras és un aliment ric en nutrients i d’alta qualitat que s’ha fet servir en la història de la gastronomia durant segles. A més, té nombroses propietats beneficioses per al nostre organisme.
Informació nutricional del foie
El foie gras és ric en proteïnes, vitamina A, ferro, àcid fòlic i turó, sent un aliment molt complet. A més, té àcids grassos monoinsaturats, com l’àcid oleic, que es troba a l’oli d’oliva i pot ajudar a reduir el colesterol LDL a la sang. És una bona font d’energia ja que conté greixos saludables, necessaris per al nostre cos per funcionar correctament. També conté una gran quantitat d’àcid linoleic, essencial per a la nostra salut cerebral i efectiu per reduir el risc de malalties cardíaques. Tot i que el foie gras és un aliment saludable i nutritiu, s’ha de consumir amb moderació a causa del seu alt contingut en greix. Per tant, és important incloure’l a la nostra dieta, però amb precaució.
Beneficis del foie
A més de la informació nutricional esmentada anteriorment, el foie gras té altres beneficis importants per al nostre cos, com el seu alt contingut en ferro, que és essencial per a la producció de glòbuls vermells al nostre organisme. També té altes dosis de vitamina A, beneficiosa per a la vista, la pell i el sistema immunològic. Un altre benefici del foie és el contingut en turó, que contribueix a la funció cognitiva i preveu l’aparició de malalties neurodegeneratives, com l’Alzheimer.
On comprar foie de qualitat
Botigues de productes gourmet
Si busques una experiència de compra única, on la qualitat del producte sigui el focus principal, les botigues de productes gurmet són la millor opció per adquirir foie de qualitat. Aquestes botigues solen oferir una selecció acurada de productes gurmet i d’alta qualitat, incloent-hi diferents varietats de foie gras. Podràs trobar botigues d’aquest tipus a les principals ciutats d’Espanya, com ara Madrid, Barcelona, València i Bilbao, entre d’altres.
Compra en línia de foie
Una altra opció per comprar foie de qualitat és a través de botigues en línia especialitzades en productes gurmet. Aquestes botigues tenen una selecció més àmplia de productes i et permeten comprar des de la comoditat de casa teva. A més, solen oferir enviament a nivell nacional i fins i tot internacional, per la qual cosa pots tenir accés a productes d’alta qualitat des de qualsevol lloc del món.
Consells per triar el millor foie

 • Busca foie fresc i de qualitat, preferiblement elaborat de manera artesanal.
 • Verifica que el producte compleixi totes les normatives sanitàries i de qualitat.
 • Tria un foie que tingui un color i una textura homogenis.
 • Trieu foie d’ànec o d’oca d’empreses compromeses amb el medi ambient i el tracte ètic dels animals.
 • Llegiu les opinions d’altres clients sobre el producte abans de comprar.
 • Compra només la quantitat que consumeixis en un període curt de temps, ja que el foie fresc té una vida útil limitada.
tast de vins a domicili

Comprar Tast de Vins i foies a Domicili

tast de vins a domicili

Comprar Tast de Vins i foies a la Masia

tast de vins a domicili

Comprar Tast de Vins i foies en parella

tast de vins a domicili

Comprar Targeta Regal Tast de vins i foies obert a la masia