Beure vi manté joves i belles a les dones

mujer copa vino

El consum baix o moderat d’alcohol, especialment de vi negre, és bo no només pel cor de les dones, sinó també per la seva cintura, d’acord amb un nou estudi.
La investigació va començar analitzant a gairebé 20.000 dones primes de mitjana edat i majors, durant 13 anys.
El vi negre va ser el que millors resultats va donar per mantenir el pes sota control, comparat amb el vi blanc.
“Els resultats van demostrar que les dones de mitjana edat i majors, amb pes normal que consumeixen quantitats baixes a moderades d’alcohol, podrien seguir fent-ho sense engreixar-se més que aquelles que no beuen alcohol”, va explicar a Reuters Health Lu Wang, de la Divisió de Medicina Preventiva de Brigham and Women’s Hospital, a Boston.
El nou estudi, publicat a Archives of Internal Medicine, és el primer que examina la relació entre el consum d’alcohol d’una persona amb pes normal i el risc d’augmentar de pes.
Totes les participants tenien més de 39 anys al inici de l’estudi.
El 38% va dir que no bevia alcohol, el 33% va assegurar que prenia menys de 5 grams per dia (una copa conté uns 10 grams), el 20% consumia entre 5 i 15 grams per dia, el 6% entre 15 i 30 grams per dia i el 3% 30 grams o més, és a dir de dues a tres copes per dia o més.
En 13 anys, la majoria de les participants va augmentar de pes. Però les no bevedores van ser les que més engreixar, mentre que aquest increment disminuïa a mesura que s’elevava el consum d’alcohol. Les dones que no bevien es van engreixar uns 3.63 kg, a diferència dels 1.55 kg que van augmentar les consumidores de 30 grams o més d’alcohol per dia.
Durant els 13 anys que va durar l’estudi, el 41% de les participants va passar a tenir sobrepès o obesitat. Les consumidores de 15 a 30 grams diaris d’alcohol van ser les que menys risc van tenir de tenir sobrepès o obesitat, un 30% menys que les no bevedores.
Hi ha diversos motius pels quals l’alcohol ajudaria a controlar el pes, va dir Wang a Reuters Health. En l’estudi, les que més alcohol consumien menjaven menys, especialment carbohidrats, el que ja havien identificat altres treballs.
Així mateix, està demostrat que les dones tendeixen a gastar més calories després de beure alcohol, fins i tot més que les calories que aporta la beguda. “El consum d’alcohol regular en quantitats baixes a moderades induiria la pèrdua neta d’energia a les dones”, va finalitzar Wang.
O sigui, noies, sempre que us ofereixin una copa de vi, digueu si (a la copa de vi, vull dir). A xavierbassa.com, tenim molt de vi.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut