La Nariz de oro 2013 Barcelona

 
 
549811 548591588504437 2109643454 n
Un any més, s’ha celebrat a Barcelona el certamen la nariz de oro, consistent en captar els millors nassos entre els sommeliers catalans, per anar a la Final de Madrid.
Aquest any, els vins objecte del concurs eren quatre vins negres, de Rioja.
Mostra 1. Un vi de la varietat Tempranillo, de la població d’Alfaro, de l’anyada 2011, criat durant 8 mesos en bota de roure americà.
Mostra 2. Un vi de la varietat Tempranillo, de la població de Mendavia, de l’anyada 2011, criat durant 8 mesos en bota de roure americà.
Mostra 3. Un vi de la varietat Tempranillo, de la població de Fuenmayor, de l’anyada 2011, criat durant 6 mesos en bota de roure Francès.
Mostra 4. Un vi de la varietat Graciano, de la població d’Aldeanueva, de l’anyada 2011, criat durant 6 mesos en bota de roure Francès.
Tots quatre vins, d’un perfil molt similar, amb molt poques diferències aromàtiques, que almenys per mi, ha estat l’any on he trobat més dificultat per caracteritzar-los i memoritzar-los, per intentar identificar-lo desprès a la copa negra.
La prova, consisteix a identificar en una copa negra, un dels quatre vins tastats anteriorment, fer-ne una bona descripció, i fer el millor exàmen teòric.
Aquest any, he sortit de la prova posant que el vi de la copa negra era la mostra n2, o sigui , un vi de la varietat Tempranillo, de la població de Mendavia, de l’anyada 2011, criat durant vuit mesos en bota de roure americà, identificat segons jo, per una nota de violeta.
Finalment, el vi de la copa, era la mostra n2, per tant, cap a Madrid a participar a la Semifinal!!!
La+nariz+de+oro+2013+Barcelona+millosumillerdecatalunya
Espero que aquest any Xavier Bassa i Valls pugui fer un bon paper a la capital.
 
  
 
 

Un comentari en “La Nariz de oro 2013 Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content