Nariz de oro Barcelona 2012

El concurs de la nariz de oro es va celebrant des de l’any 1991. Es tracta d’un concurs o es reuneixen sommeliers de la península Ibèrica i competeixen per identificar, solament utilitzant el nas, un vi dins d’una copa negra.
 
Una copa negra no permet veure el color del vi, i com que el vi no es permès de tastar-lo, sols poden fer servir la informació que els arriba utilitzant el nas, per identificar-lo. En aquesta ocasió es tractava d’identificar un tempranillo de la DOCa Rioja, de l’anyada 2010, que havia estat criat durant 8 mesos en bota de roure francès o americà. Els vins provenien de diferents pobles: Alfaro, Fuenmayor i Azagra.
El vi objecte del concurs, ha estat un tempranillo DOCa Rioja, de la població d’Alfaro, criat durant 8 mesos en bota de roure francès.
Els participants del certamen han d’identificar correctament el vi i redactar-ne una nota de tast. També fan una prova teòrica on han de respondre una trentena de preguntes, relacionades amb el món del vi.
Una cinquantena de professionals, catalans i aragonesos s’han citat a l’Hotel Barceló Sants, per tastar els vins que es presenten a aquest certamen, que es valoren i puntuen, per passar a la fase final de Madrid, on s’escullen els millors vins de la península.
En aquesta ocasió, Xavier Bassa i Valls, ha quedat classificat com a millor sommelier a la semifinal catalana del «Nariz de Oro» que s’ha celebrat aquest dimarts a Barcelona. Amb ell, quinze sommeliers més han aconseguit la classificació per a la final, que se celebrarà a principis de juny a Madrid.
Xavier Bassa i Valls, és sumiller titulat, i Tècnic Superior en Enologia i Viticultura.
 
 

Un comentari en “Nariz de oro Barcelona 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content