Geologia y vinos de España

geologia+y+vinos
El col·legi oficial de geòlegs (ICOG) ha presentat l’obra Geologia y vinos de España.
El llibre, que analitza la relació entre la geologia entesa en el sentit més ampli i la vinicultura, pretén donar a conèixer de forma divulgativa les diferents variants que donen personalitat pròpia a les Denominacions d’Origen d’Espanya.
Al llarg de més de 500 pàgines i amb més de 800 fotografies, il·lustracions, mapes i taules, Geologia y vinos de España, després de reflexionar sobre el món del vi descriu, en primer lloc, les varietats de vinya existents a la península, la importància dels processos de selecció, la relació entre geologia, sòl i vinya, analitzant els factors favorables i els problemes d’aquesta interrelació, les característiques del sòl i la seva influència sobre el vi, així com la dependència del sòl respecte al seu entorn geològic.
També són analitzades en un altre capítol d’aquesta obra, una descripció de les 69 Denominacions d’Origen espanyoles, agrupades segons criteris geològics en 10 zones fonamentals.
El llibre inclou, un interessant annex en el qual s’ofereixen dades de producció de vi i informació sobre l’any de constitució de les diferents Denominacions d’Origen i sobre el nombre de cellers que les integren.
Llibre on l’aficionat pot trobar un al·licient per augmentar la seva afició, i on els tècnics i experts i poden veure idees, enfocaments, punts de vista i detalls curiosos, que els ajudin a complementar els seus coneixements.
Per citar un exemple, anècdotes com la de l’almirall Nelson que a la seva mort a causa de les ferides sofertes a la batalla de Trafalgar, en ser considerat una glòria nacional, va merèixer unes honres fúnebres i una tomba, i no el mar com la resta dels caiguts, de manera que es va decidir de transportar el cadàver al Regne Unit i enterrar-lo allà, a Londres. El cos va arribar al seu destí en bon estat, tot i la durada del viatge de retorn -quatre setmanes i mitja-. La seva mortalla de viatge va ser una bóta, sent submergit primer a Brandy i després en Amontillado. Si hagués estat aquest un fet més conegut, és possible que a Trafalgar Square, al costat de la columna de Nelson, s’hi trobés també una bota de vi Andalús.
L’obra, que té un preu de 35 euros, i es pot adquirir directament a través de la seu de l’il·lustre Col·legi Oficial de Geòlegs a Madrid i també a les delegacions d’Aragó, Astúries, Catalunya i País Basc.
El ICOG és una institució sense finalitat lucrativa creada per a la defensa i suport dels interessos dels Geòlegs segons la Llei 73/1978 de 26 de desembre.
Per a més informació http://www.icog.es/.
Il·lustre Col·legi Oficial de Geòlegs:
Enric Pampliega epampliega@icog.es.
Tel: 91 553 24 03.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut