Etiquetatge i al.lèrgens

fclarificacionExplico en els cursos de tast que imparteixo, que la normativa d’etiquetatge alimentari obliga a indicar amb què ha estat clarificat aquell vi. Doncs bé, la Federació Europea de Vins amb Denominació d’Origen (EFOW) ha demanat a la Comissió Europea que es retardi un any l’obligació d’indicar en les ampolles de vi si contenen ingredients que poden provocar al·lèrgies. La EFOW ha demanat l’ajornament de la normativa per la qual des de gener de 2011 els envasos han d’indicar si el vi té restes de substàncies “que potencialment són al·lergògenes”. Entre elles figuren la caseïna o l’albúmina, utilitzades per a clarificar el vi.
La EFOW ha escrit una carta al comissari europeu de Sanitat, John Dalli, en què reclama un retard de la menció obligatòria de l’albúmina i la caseïna, almenys fins a 2012. Les denominacions d’origen esgrimeixen que els primers estudis de l’Organització Internacional de la Vinya i del Vi (OIV) mostren que les “bones pràctiques” enològiques permeten eliminar tota resta de residus de caseïna i albúmina en el vi. Els informes de l’OIV són ara analitzats per l’Autoritat Europea per la Seguretat Alimentària (EFSA).
Qui dia passa, any empeny.

Si voleu fer un tast de vins, aquí us ho podem arreglar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut