Blanc D’Orto 2009

Blanc d’orto
He pogut tastar un vi blanc d’un jove celler creat a la D.O. Montsant, Orto vins, formada per quatre socis, Joan Asens, Josep M. Jové, Josep M. Beltran i Jordi Beltran, i capitanejada per Joan Asens, antiga mà dreta d’Alvaro Palacios al celler homònim.
El vi blanc d’orto 2009 està fet amb garnatxa blanca, però crec que pot portar una mica de cupatge amb altres varietats.
És un vi fermentat amb lentitud, a baixa temperatura i amb una criança amb les seves mares durant un període de set mesos, sempre en dipòsits d’acer inoxidable, i sense haver tingut contacte amb tines o botes de fusta. Durant el temps de contacte amb les mares (anomenem mares a la capa de llevats morts que es forma al fons de la tina, un cop acabada la fermentació) , s’utilitza la tècnica del batonnage, que consisteix a crear una terbolesa entre el vi i la capa de mares. D’aquesta manera s’aconsegueix que les manoproteines contingudes a la paret cel·lular dels llevats, passin a incorporar-se al vi, i d’aquesta manera s’aconsegueixen vins més greixosos, més untuosos en boca.
És un vi que m’ha agradat en nas, madur i fresc, però trobo que en boca li falta una mica de volum.
A veure com es comporta en les anyades següents.

Blanc d’Orto, 2009
Celler Orto vins
Varietat: Garnatxa Blanca
DO: Montsant
Preu: uns 10-11 euros.

 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content