Vi desalcoholitzat

La presentació a Espanya d’una beguda que els fabricants presenten com vi i que té 0,0 d’alcohol reobre una polèmica entre els amants del vi i fins i tot entre els qui segueixen al vi, a més, per qüestions de salut.
La informació prové d’Espanya: Quan se li pregunta a Ramon Bodenlle, un dels emprenedors d’aquesta iniciativa, com és possible un vi sense alcohol, sense dubtar, contesta amb una altra pregunta: “És que no hi ha ja en els bars cerveses sense alcohol? ” I és que des de maig està en el mercat gallec les primeres ampolles del vi Raisin D’or, el primer 0,0 que s’elabora a Espanya.
Els artífexs d’aquest vi sense alcohol, pioner en el sector, són dos biòlegs gallecs, que han donat vida a l’empresa Raisin D’or, dedicada a elaborar vi desalcoholitzat, sense perdre el seu aroma i el seu sabor .
Com s’elabora aquest producte?
Aquest esta elaborat amb raïm de la varietat ull de llebre i garnatxa seleccionades. L’edat mitjana de les vinyes és de vint anys i es desenvolupen sobre sòls amb dèficit hídric, el que potencia els aromes afruitats i concentra el sabor. L’elaboració del producte passa per la fase de recollida de raïm de forma manual, la vinificació amb maceració mitjana i la fermentació en dipòsits d’acer. S’obté un vi de color cirera violaci típic de la garnatxa, de capa mitjana que suggereix cos i joventut. En aroma s’aprecien els fons varietals amb àmplia sensació aromàtica i complexos aromes afruitats, amb lleugers records a fruites del bosc. De passada suau i rodó en boca, amb un lleuger caràcter fruiter, manté un perfecte equilibri. Un vi amb gran suavitat i carnositat a prendre’l. (això, segons ells)
Procés de Desalcoholització
El vi de partida és filtrat posteriorment preescalfat en un intercanviador de plaques des dels 2 °C fins a la temperatura de Desalcoholització, que aquesta entre els 30 °C i els 35 °C El vi passa a una secció de separació i rectificació on la pressió s’incrementa i es produeix la separació entre el vi i l’alcohol. El vi desalcoholizat queda amb un contingut en alcohol inferior al 0,1% en volum. Mitjançant un sistema de recuperació s’aconsegueix reincorporar les aromes del vi, obtenint un producte amb totes les característiques del vi de partida excepte el contingut en alcohol. La Desalcoholització es realitza per un procés físic, sense que intervingui cap producte químic aliè al mateix vi, per la qual cosa el resultat és un producte natural, saludable i d’alta qualitat.
Si voleu tastar bons vins, aquí us ho podem arreglar.

Font: diari del vi, raisindor.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content