Tast vertical vins col.lecció Torres

 
La casa Torres ha fet a Barcelona un tast vertical, de vins de col·lecció Torres. El tast, dirigit per Raúl Bobet, director tècnic del grup Torres, es va concentrar en tastar vins de diferents anyades.
Es va tastar:
Fransola 2009, 2004,
Milmanda 2008, 2003, 1997,
Mas la Plana 2007, 1989, 1976,
Reserva Real 2007, 1998 
Grans Muralles 2006, 1996  
 
Fransola 2004 el vaig trobar interessant, per a mi el Milmanda 1997 era un vi ja acabat, oxidat i tocs d’enranciment, jo no l’hauria posat al tast.
Pel que fa a Mas la Plana, em va impressionar el 1976, especiat, potent, taní fí, amb encara un llarg recorregut en ampolla, queda vi per anys encara.
 
Raúl Bobet, va fer una introducció dient el següent:
“Estem davant de canvis importants.
El vi bàsicament, per mi, està fet per menjar. I tenim un greu problema darrerament, de què es fan vins moltes vegades per impressionar, i estem tornant (i penso que això és bo), als vins fets per maridar amb el menjar. I això vol dir que si mirem l’aspecte d’un vi, tant de nas com de boca, no és bo, per a mi, que en cap sobresurtin les notes; hi ha d’haver força notes, però han d’estar equilibrades. I la tendència serà aquesta: vins fets per menjar, no tant per ser puntuats per X persones, malgrat que les puntuacions a tots ens ajuden i ningú les menysprea, evidentment.
Quan fas un vi has de saber què vols fer, aquest és el concepte, i no el que et diuen que has de fer.
I aquest concepte està molt lligat a la vinya, sense vinyes, sense aquesta jardineria, no hi és aquest concepte.”
 
Hi estic d’acord. I ja fa temps. Ja fa temps que hauria d’haver acabat aquesta competició absurda per veure qui fa el vi més concentrat, de capa més alta o amb més IPT. Són vins massa musculats, massa contundents, mancats de delicadesa i que fa difícil d’acabar-se’n l’ampolla. Sembla que s’han adonat d’això i que hi haurà, per fi un canvi.
Són modes, i les modes, arriben, s’instal·len, i marxen.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content