Venen un vi amb gust ‘a espai’ a Xile

vino+meteorito
Un celler Xilè va llançar una línia de vins molt peculiars: tenen gust ‘a espai’, segons ell. El propietari del celler va deixar envellir el vi dins d’unes botes juntament amb un tros de meteorit. El tros de roca, d’uns 10 centímetres de diàmetre, s’introdueix dins d’una bota de roure on el vi de Cabernet Sauvignon madura durant dotze mesos.
La idea de crear aquesta beguda parteix de la imaginació de l’empresari Ian Hutcheon, un escocès radicat a Xile des de fa catorze anys, l’empresa es diu la Bodega viña Tremonte. Fins ara ha produït 1.500 ampolles d’aquest vi. La seva comercialització es porta a terme a l’Observatori de Tagua Tagua, a 140 quilòmetres al sud de Santiago, a un preu de 5.000 dòlars per ampolla.
I el meteorit amb què s’elabora, no és un qualsevol. Hutcheon afirma que va caure a la Terra, a l’actual territori de Xile, fa 4.500 milions d’anys. Se suposa que és un fragment procedent del cinturó d’asteroides situat entre Mart i Júpiter. En honor a aquest cos celeste, la beguda va ser batejada com ‘Meteorito’.
Hi ha gent per a tot. Si voleu fer un tast de vins i tastar coses bones, aquí us ho podem arreglar.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content