Varietats autòctones d’interès comercial a Lanzarore

vinedos lanzarote
Investiguen la diversitat varietal existent a Lanzarote per a poder crear nous vins amb varietats autòctones que reclama el consumidor actual, és l’objectiu del projecte que impulsen conjuntament el Cabildo de Lanzarote i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen (CRDO), a través de la taula tècnica vitícola insular.
L’estudi, anomenat “projecte de caracterització del raïm de Lanzarote”, és desenvolupat per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i compte per a això amb un pressupost de 27.000 euros i un termini d’execució estimat de dotze mesos.
A través d’aquest estudi de recerca es pretén identificar i tipificar el conjunt de gens del raïm de Lanzarote. Es realitzarà una prospecció varietal per zones ben definides dins de la denominació d’origen Lanzarote, i fins i tot en una mateixa parcel·la o finca.
Gràcies a aquestes prospeccions s’aconseguirà una catalogació genètica del raïm de Lanzarote per al seu posterior estudi fenològic, enològic i organolèptic, i d’aquesta manera conèixer la seva importància real amb vista a l’obtenció de varietats que siguin d’interès comercial.
La biodiversitat de vinyes existents a l’illa, segons el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Promoció Econòmica del Consell de Lanzarote, Francisco Fabelo, “és digna de ser aprofitada per a la creació de grans vins”.
Amb els resultats de l’estudi d’investigació, es podrà seleccionar els millors tipus de cada varietat. “Així, el consumidor podrà trobar aquesta experiència única que busca en un vi i que alhora sigui retinguda en la seva ment”, afegeix el president del consell regulador, Javier Betancor.
A més del Cabildo de Lanzarote i el consell regulador, com impulsors del projecte de recerca, també compta amb la col·laboració de Cellers Stratvs, el Grifó, La Geria, Los Bermejos i Vega de Yuco, així com de l’Associació de amigos del Vino y el queso de Lanzarote.
Tal com ho expliquen, la cosa pinta MOLT malament: varietats d’interès comercial????
Ai, mare.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut