La pèrdua de prestigi de la DO CAVA

CAVA
Fa uns anys que, de mica en mica, diferents cellers elaboradors de CAVA, han anat abandonant la denominació d’origen, i traient al mercat els seus productes com a vins escumosos, sense portar el segell de CAVA. Aquesta setmana, una de les cases més destacades del sector, Raventós i Blanc de Sant Sadurní d’Anoia, ha anunciat la seva sortida del Consell Regulador del Cava.
Els motius són varis, entre ells la pèrdua de prestigi del segell CAVA, sobretot als mercats internacionals, la davallada dels preus del producte, el fet que sigui una denominació d’origen que no identifiqui un únic territori (es produeix a set comunitats autònomes espanyoles), així com l’encotillament del reglament pel que fa a la utilització de varietats, ha animat diversos elaboradors a deixar la DO Cava per emparar els seus escumosos sota el reglament de la DO Penedès. El primer va ser Mas Comtal, i el seguiren Colet, Mas Bertran, Can Ramon Viticultors del Montgròs o Loxarel. Altres firmes, com Albet i Noya, han decidit començar a comercialitzar la meitat dels seus caves com a escumosos de la DO Penedès. També Can Ràfols dels Caus estudia abandonar la DO Cava. Raventós i Blanc aposta per un “nom propi” per als seus escumosos.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content