Vi ranci, tradicional.

vino+rancio+vi+ranci
Cada quatre o cinc anys, a casa dels meus pares repetim una vella tradició: Agafem most, el posem en una olla d’aram, i el reduïm a foc lent un 50%, i un cop s’ha refredat i reposat, el filtrem i l’afegim a les botes de vi ranci que tenim al celler, i on inicia una lenta i tranquil·la fermentació, que dura molts dies. Després, seguint un sistema de soleres (soleras y criaderas), el vi es va passant, en petites quantitats d’una bota a l’altre, acabant el seu recorregut a la bota petita, que conté una solera de 1870.
Per Nadal, es treu una mica de vi de la bota petita per a poder prendre amb postres. És un vi ranci tradicional de color caoba, dens, que regalima com la mel, amb una boca profunda, densa i llarga, que et fa tancar els ulls i restar una estona amb silenci, dibuixant finalment, un somriure als llavis.

Si voleu dibuixar també un somriure als llavis, aquí us ho podem fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content