5 exemples per a consumir vi, responsablement

house%2Bof%2Bcards%2Bwine%2Bphoto 42
House of cards
Fa anys que defenso, que fins que no captem al consumidor jove, no guanyarem la batalla a les cerveseres i a les begudes de cola, ni mai remuntarem el consum de vi.
I penso, una de les vies per a “posar de moda” el vi, és la TV i el cinema, i concretament a les sèries de Televisió.
Això als Estats Units, o ho tenen molt clar, o algú es va cuidar de deixar-ho ben clar, i a moltes sèries d’èxit, hi apareix el vi. I sovint, el que la gent veu, després ho beu.
Fa temps que m’hi fixo i veig que pràcticament a totes les produccions americanes, el vi hi surt sempre en alguna escena. Mentre esperen a algú en un bar, mentre cuinen, com a copa de tertúlia. Com a aperitiu amb els convidats, com a situació de glamour…. hi apareix una copa de vi.
IMG 20160115 140315
Los Soprano
Un dia, dinant a Barcelona al restaurant Disfrutar, hi vaig trobar a la Isabel Coixet. M’havia fixat que a partir d’una pel·lícula seva, Elegy (curiosament, rodada a EUA), el vi començà a aparèixer als seus films. Jo, havia teoritzat sobre el motiu, però la cineasta em va dir que senzillament, li havia començat a agradar el vi… i ja està.
Potser sí.
Actualment, el vi té poca presència a les pantalles i produccions de la península, perquè l’alcohol està demonitzat. I s’ha de destacar que el gruix dels problemes de les alcoholèmies a la carretera, és en el consum de begudes d’alta graduació, no pas per vi.
Si el que es vol aconseguir és un consum responsable, s’ha d’educar a la gent, i una de les formes de fer-ho, seria inculcant la cultura del vi, no la d’un consum per volum, sinó d’un consum de plaer a copes.  
the%2Bbig%2Bbang%2Btheory
The Big Bang Theory
Seria interessant, que a totes les produccions audiovisuals del país, el vi hi tingués una presència, i així veuríem, si aquesta acció, causa la reacció que se n’espera.   
Però el que està clar, es que aquesta presència del vi a la pantalla, ha funcionat a la cultura nord-americana.  
Acaba de sortir publicat un informe d’una consultora d’Amèrica del Nord WCM(Wine Market Council) on es confirma un notable augment en el segment de consumidors de vi anomenats d’alta freqüència (o sigui, aquells que consumeixen vi diverses vegades a la setmana).  Aquest segment ha crescut més del doble en els últims 15 anys, passant del 7,6% el 2000 al 13% el 2015, un augment que la consultora atribueix als consumidors ‘Millennials’ (sabeu  aquella mania de posar etiquetes a qualsevol com per ser més… més guays?, doncs això), entenent com a millennials, aquells consumidors amb edats compreses entre els 21 i 38 anys. La generació Millennials, ara representa ara la major taxa demogràfica als EUA amb el 36% del total dels consumidors de vi dels Estats Units.
hannibal s1 3

El 2015, la generació millennial van superar per primera vegada com a consumidors de vi als Baby Boomers (aquells d’edat entre 51 i 69 anys, un altre etiqueta) que es van quedar en el 34%, deixant a la Generació X (el grup d’edats compreses entre els 39 i 50 anys, (vaja, resulta jo soc d’aquests!!) en el tercer lloc amb només el 18%.

La investigació de la WMC també va descobrir que la generació Millennials quan beuen ho fan a una mitjana de 3,1 copes/dia; els Baby Boomers 2,4 copes/dia, i els de la Generació X  1,9 copes/dia.
Resumint, la generació Millennials es va beure el 42% de tot el vi als EUA l’any passat, segons informa Wine Spectator, amb un consum de 159.600.000 de caixes de vi – una mitjana de dues caixes per Millennial.
The%2BWalking%2BDead%2Bvino
The Walking Dead
Segons un altre informe de Vinexpo en associació amb el IWSR, publicat la setmana passada, els EUA és el major país consumidor de vi del món, per davant de França i Itàlia. El 2015, els EUA van consumir 339,5 caixes de nou litres de vi (o sigui, una caixa de 12 ampolles de vi), una xifra que s’espera que creixi un 2,1% fins al 2019, el major creixement previst d’entre els 10 mercats més importants.
Del total dels 216.000 milions de dòlars gastats en alcohol als EUA el 2015, 104.000 milions es van gastar en cervesa, 80.000 milions en destil·lats i 32.000 milions de dòlars en vi.
Quant als sexes, les dones en particular estan impulsant l’augment en el consum de vi dels Estats Units. Elles es beuen el 57% del volum de vi als EUA, d’acord amb l’enquesta del WCM.

 

Wine Market Council és una associació sense ànim de lucre formada per viticultors, productors de vi, importadors, majoristes i minoristes amb l’objectiu de proporcionar investigació de mercat sobre els consumidors per ajudar a mantenir i enfortir la indústria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut