Sis Chardonnay pel mundial.Pel dia mundial.

Article publicat a la revista cupatges 

Des de l’any 2010 cada últim dijous del mes de maig se celebra el dia mundial del Chardonnay: si, ho sé, és acollonant; La varietat Chardonnay té la seva pròpia data al calendari mundial.
A Catalunya, terra d’acollida, en trobem 2811 hectàrees sent la varietat forana més plantada i la Denominació d’Origen amb més Chardonnay és la de Costers del Segre (font: La guia de vins de Catalunya).   
Aquí teniu uns vins fets amb Chardonnay que hauríeu de tastar, encara que sigui per criticar-los. Ja sabeu: feina feta no té destorb.

El mallol de Bianya, Vins família Ferrer,   Denominació d’Origen Catalunya
La família Ferrer, antics propietaris del grup Freixenet, van decidir plantar una vinya de Chardonnay a la finca de can Mallol situada a la Vall de Bianya. Es diu que és una vinya amb unes condicions meteorològiques molt concretes a causa de la seva pluviometria i pel seu elevat nivell de boira. El vi està fermentat i criat en inoxidable.
15€

Sumarroca Cha 2021, celler Sumarroca, Denominació d’Origen penedès
Del raïm provinent de dues vinyes, vinya mariana i vinya Escalope, de la finca Sumarroca, amb una edat d’uns 25 anys. És un vi que no ha estat en contacte amb fusta però ha estat criat  amb les seves mares (escorces de llevats) obtenint volgudament un punt cremós en boca, que acompanya al vi en la seva lleugeresa i frescor.     
10€

Sons de prades,Denominació d’Origen conca de Barberà
Per tots aquells que per comprar un Milmanda no us voleu rascar la butxaca perquè no us va bé, perquè aneu curts d’armilla o pel que sigui, podeu comprar aquest vi que prové dels ceps més joves de la famosa vinya Milmanda, als peus de la Serra de Prades. La meitat del vi fermenta en botes de roure i posteriorment fa una criança de 6 mesos en fusta. No és el mateix, ho sé, però està bo.
26€

Eixaders 2020 , cooperativa l’olivera,  Denominació d’Origen Costers del Segre
El celler desenvolupa la seva activitat amb l’objectiu d’afavorir la promoció personal i d’integració social de les persones amb discapacitat. Les seves vinyes són a Vallbona de les Monges, subzona Valls del Riu Corb de la DO Costers del Segre.
Viticultura de secà ecològica certificada. Verema manual i premsen el gra sencer i la rapa. El most fermenta en botes de roure usades amb una petita part de botes noves, durant 3-4 mesos i fent un battonages setmanal amb les mares. Un vi contundent, amb la fusta marcada.
17€

Garoina 2021, celler oliveda,  Denominació d’Origen empordà
A la població de Capmany, en una finca està situada al peu de l’Albera, en un terreny de sauló i amb uns ceps d’una vintena d’anys, trobem aquesta vinya del celler Oliveda. Recullen el raïm de nit, per mantenir la frescor, i fermenten en tancs d’inoxidable. No volen emmascarar la fruita amb fusta. En fan unes 8000 ampolles.
Si voleu entrenar el nas buscant aquelles notes salines que tant us agraden, aquí podeu fer-ho. Però jo no us asseguro res. Avisats esteu.
8.50€

Moli dels capellans 2021, Celler molí dels capellans. Denominació d’Origen Conca de Barberà
Després de 3 anys sense presentar collita al mercat, arribarà la collita 2021 que a hores d’ara encara és a dins la barrica. S’embotellarà amb la lluna de juny i sortirà al mercat a finals de juliol. Només hi haurà unes 2000 ampolles. Fan tres collites de raïm: cullen una part verda per mantenir una acidesa natural, una part (el 70%) en maduració òptima i posteriorment la resta amb maduresa més avançada. Es fermenta tot en botes velles de 300 litres i 6 mesos en botes fent battonage.
Abarganyeu-vos que us en quedareu sense.
18€

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut