Gelats de vi

gelatsdevi

Cayetano Herrero, és la tercera generació que es dedica a l’ofici del gelat, de fabricació totalment artesanal. Des de fa cinquanta-dos anys la seva família manté oberta la gelateria, o orxateria, com solen dir els Jumillanos. Té per nom Cinema, en record a l’antic cinema d’estiu contigu al negoci. Des de fa mesos s’ha llançat a realitzar, també artesanalment, una varietat de gelat únic a la Regió, i tractant-se de Jumilla, l’element bàsic no podia ser altre que el vi.
Com a repte personal d’un amic seu, va atrevir-se a fer un gelat de vi, i ara hi podem trobar gelats de: maduixes amb vi monastrel, monastrel dolç, negre reserva del 94, negre de l’any, blanc dolç macabeu, gelat de sangria, i llimona granissat amb vi.
Com qualsevol gelat, es pot servir en terrines, en cucurutxos, en crema, en boles….
La clau del gelat és batre’l molt i, al seu torn sotmetre’l a molt baixes temperatures de fred. Es fa el mateix amb la base del gelat i quan està al punt se li afegeix la varietat del vi que es tracti, i, en aquest cas es pot afegir vi en cru o reduït d’alcohol.
Un únic problema, els gelats fets amb vi cru, cada gelat equival a un got de vi: dos gelats, dos gots de vi.
O sigui, alerta amb els controls d’alcoholèmia. Aquí, us ho podem explicar.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content