la pell i les llavors del raïm, protegeixen el fetge

Un estudi realitzat a la Facultat de Medicina de la Universitat Nacional Mayor de San Marcos (UNMSM) va demostrar que la closca i les llavors del raïm tenen substàncies que protegeixen el fetge.
“Al nostre treball hem trobat que tant la closca com les llavors del raïm, les quals són rebutjades durant la producció del vi i el consum humà, tenen més principis actius (substàncies hepatoprotectores) i antioxidants que la pròpia polpa”, va sostenir Miguel Sandoval .
Per a l’experimentació realitzada, es van emprar 104 ratolins albins de laboratori, els quals van ser dividits en grups. A un d’aquests grups se’ls va subministrar, durant set dies, alcohol al 5% mentre que a altres se’ls va administrar la closca i la llavor del raïm, deshidratada i triturada (anomenat cas-sem).
En la comparació final dels valors del fetge es va advertir que, òbviament, l’alcohol causa danys importants a aquest òrgan. Així mateix, es va determinar de manera significativa la protecció que va brindar el cas-set davant l’agressió de l’alcohol, almenys durant cinc dies. Els ratolins que van consumir aquest suplement, per dir-ho així, no van tenir hepatomegàlia (augment de la mida del fetge). Igualment, es va trobar que les propietats del cas-set protegien de manera semblant a coneguts fàrmacs.
Segons Sandoval, en el món s’han demostrat les potencialitats que tenen el suc o la polpa del raïm, però no s’han referit a les que ofereixen els esmentats residus. Aquestes potencialitats eren desaprofitades pel seu desconeixement.
Ja ho sabeu, doncs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut